Σα. Δεκ 4th, 2021

Αρτέμιδα: 12 συλλήψεις της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Ισχυρό «χτύπημα» πέτυχε η ΕΛΑΣ σε ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αρτέμιδα, που χρησιμοποιούσε ως «καμουφλάζ» ένα καφέ στην περιοχή και χρησιμοποιούσε συνθηματικά και κωδικές ονομασίες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα ηγετικά στελέχη παρέδιδαν στους διακινητές τις ποσότητες των ναρκωτικών, ενώ μόνο όσοι ήταν στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας τους μπορούσαν να έχουν πάρε-δώσε με τους πελάτες. Συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα, τα οποία είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για αδικήματα.

Τα συνθηματικά
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αθηνών είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» εδώ και αρκετούς μήνες τα μέλη της συμμορίας και μάλιστα διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί.

Οι κωδικές ονομασίες ήταν οι εξής:

«καφές» δηλαδή ναρκωτική ουσία
«ένα ολόκληρο» δηλαδή ένα γραμμάριο κοκαΐνης.
«μια σταγόνα» δηλαδή ένα γραμμάριο ναρκωτικης ουσίας.
«λεμόνι» δηλαδή κάνναβη καλής ποιότητας
«ένα βιβλίο» δηλαδή ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας κάνναβης
«Μπάνι» δηλαδη κάνναβη αλβανικής προέλευσης.
«Πλούσια» ευρήματα
Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι είχαν κάνει περισσότερες από 1.900 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν 12 έρευνες σε οικίες και σε ένα κατάστημα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 50 γραμμάρια κάνναβης, 0,7 γραμμάρια ηρωίνης, 25 κινητά τηλέφωνα, 6 αυτοκίνητα, 1 μοτοσυκλέτα, 167 φυσίγγια, 2 ζυγαριές ακριβείας, 3 μαχαίρια, 7 πακέτα σύνδεσης, ηλεφωνικών συνδέσεων, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών και το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.