21/05/2024

26 κόμματα έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής για τις εκλογές – Σήμερα τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας δήλωσης

Η συμμετοχή των κομμάτων, που θέτουν υποψηφιότητα στις φετινές Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Αυτό τόνιζαν δικαστικές πηγές στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, όπου μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχαν καταθέσει αιτήσεις 26 κόμματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός, για τα κόμματα, που έθεταν υποψηφιότητα στις Βουλευτικές Εκλογές ήταν ο μέγιστος.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις και από άλλα υποψήφια κόμματα, καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει σήμερα στις 12 τη νύχτα.

Στις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν καταθέσει και τον κατάλογο των υποψηφίων και στις 5 Μαΐου θα αποφασιστεί ποια κόμματα θα συμμετάσχουν και ποια όχι.

Σημειώνεται ότι θα ελεγχθούν και εξονυχιστικά για πρώτη φορά οι υποψήφιοι, όχι μόνο οι επικεφαλής, κομμάτων βάσει των δύο τροπολογιών που έχουν ψηφιστεί για να διαπιστωθεί αν συνάδουν με τη νέα νομοθεσία οι υποψηφιότητές τους.

Στα αρμόδια γραφεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που κατατίθενται οι αιτήσεις υποψηφιότητας των κομμάτων, θα παραμείνουν εν λειτουργία μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το Εθνικό Κόμμα Έλληνες που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα καταθέσει υποψηφιότητα για συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει ποια κόμματα πληρούν τα κριτήρια του νόμου, για να είναι υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές.