18/07/2024

7 ανησυχητικά σημάδια στα χέρια που φανερώνουν την κατάσταση της υγείας μας – Με ποιες παθήσεις συνδέονται (φωτο)

Χέρια –  Αποτελούν ένα από τα σημεία του σώματος, τα οποία δείχνουν σημάδια, τα οποία σχετίζονται με τη γήρανση. Πέρα, όμως, από αυτό, το χέρι κάποιου δείχνει αν πραγματικά αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η κατάσταση των χεριών είναι αποτέλεσμα σωματικών αλλαγών.

Επτά συμπτώματα, που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κόκκινες παλάμες: Σημάδι προβλημάτων στο συκώτι, που μπορεί να οφείλετε σε διαταραχή ορμονών ή ακόμη και σε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ιδρωμένες παλάμες: Η υπερβολική εφίδρωση, το άγχος και ο υπερθυρεοειδισμός είναι μερικές από τις αιτίες. Ελέγξτε το άγχος σας και βάλτε «STOP» στο αλκοόλ.

Απώλεια αίσθησης και μυρμήγκιασμα: Μπορεί να αποτελέσει ένδειξη προβλήματος υγείας όπως οστεοχονδρωσία, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, φλεβική θρόμβωση του άκρου, βλάβη του βραχιονικού πλέγματος, αναιμία ή διαβήτη.

Ξηρά χέρια: Συνηθισμένες αιτίες είναι οι αφυδάτωση, έλλειψη οιστρογόνων και εμμηνόπαυση. Πιείτε νερό, γάτε ψάρια, καρπούς και σπόρους, αλλά χρησιμοποιήστε και κρέμες.

Τρέμουλο: Αποτελεί σύμπτωμα Πάρκινσον. Κόψτε τον καφέ, το αλκοόλ και ελέγξτε το άγχος σας.

Αδύναμα νύχια: Υπάρχει σαφής έλλειψη ψευδάργυρου, ο οποίος είναι σημαντικός για την υγεία. Βοηθά στην επούλωση πληγών, στην αναπαραγωγή κυττάρων και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με ψευδάργυρο, βρώμη, καρπούς και κρέας.

Πρησμένα δάχτυλα: Ένδειξη έλλειψης οξυγόνου ή σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας. Συμβουλευτείτε καλύτερα έναν ειδικό.