18/04/2024

9 απλές καθημερινές ασκήσεις που θα κάνουν την επιδερμίδα και τη σιλουέτα σας όπως ονειρεύεστε

Δεν μπορείτε πάντα να έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε μια σειρά από σωματικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν έχετε πολλή δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε κάποια μικρά πράγματα όταν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο.  Το πιο σημαντικό πράγμα για τις ασκήσεις που επιλέξαμε είναι να τις κάνετε τακτικά. Μπορείτε να τις κάνετε οποτεδήποτε τις σκέφτεστε, αλλά για να έχετε πραγματικά, αξιοσημείωτα αποτελέσματα θα πρέπει να τις κάνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

1. Μασάζ στο μέτωπο για τις ρυτίδες

Τοποθετήστε τον αγκώνα σας στο γραφείο σας και γυρίστε την παλάμη σας με το μέτωπό σας. Τοποθετήστε το μέτωπό σας στο κάτω μέρος της παλάμης σας και χαλαρώστε το λαιμό σας. Κάνετε κυκλικές κινήσεις, πιέζοντας λίγο και μετακινήστε την παλάμη από τα φρύδια σας στα μαλλιά σας. Επαναλάβετε τις κινήσεις μασάζ για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του μετώπου. Πάντα να μετακινείστε από τα φρύδια στη γραμμή των μαλλιών και όχι το αντίστροφο.  Τέλεια ώρα: Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας

2. Σφίξτε τις γροθιές για να κρατήσετε τα χέρια και τις φλέβες νέες και υγιείς

Προκειμένου να διατηρήσετε τις φλέβες σας υγιείς και να αυξήσετε την ελαστικότητα των αγγείων, κάντε αυτή την άσκηση πολλές φορές την ημέρα. Θα διαπιστώσετε ότι οι φλέβες θα είναι λιγότερο αισθητές με την πάροδο του χρόνου.

Σφίξτε τις γροθιές σας και ξεσφίξτε τις γροθιές χωρίς να χαλαρώσετε τους μυς. Κάντε το 20 φορές, 3-4 φορές την ημέρα.

Τέλεια ώρα: Κατά τη διάρκεια της ημέρας

3. Δονητική γυμναστική

Προκειμένου να βοηθήσετε την λεμφική κυκλοφορία (η οποία θα σας απαλλάξει από οίδημα και περιττό υγρό στο σώμα), θα να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να νιώθετε φρέσκες το πρωί, μπορείτε να κάνετε αυτές τις απλές ασκήσεις. Αυτές οι αποκαλούμενες δονητικές γυμναστικές, σχεδιασμένες από τον Αλεξάντροβιτς Μικουλίν, είναι μικρά άλματα.

Σηκώστε τα πέλματά σας σε απόσταση περίπου 1 cm από το έδαφος (δεν χρειάζεται να σηκωθείτε ψηλότερα). Στη συνέχεια, χαμηλώστε τα πέλματά σας πίσω στο πάτωμα, χωρίς υπερβολική δύναμη. Ίσως θελήσετε να κρατήσετε τα δόντια σας σφιγμένα για να ελαχιστοποιήσετε οποιαδήποτε αρνητική αίσθηση από τις δονήσεις στο κεφάλι σας. Κάνετε αυτό περίπου 100 φορές. Είναι καλύτερο αν κάνετε την άσκηση χωρίς να φορέσετε παπούτσια

Τέλεια ώρα: Το πρωί στο μπάνιο ή μετά από μια αναρρίχηση ενός λόφου για μεγάλο χρονικό διάστημα

4. Χρησιμοποιώντας μια πόρτα για να βελτιώσετε τη στάση σας

Αυτή η άσκηση stretching είναι ιδανική τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Βοηθά στην τοποθέτηση της ωμοπλάτης στο σωστό σημείο, στη διατήρηση της σωστής θέσης των ώμων, να ανοίξει ο θώρακας και στην ενίσχυση των μυών της πλάτης.

Σταθείτε στην πόρτα και κρατήστε τις πλευρές της πόρτας στο επίπεδο της μέσης σας, στη συνέχεια σκύψτε προς τα εμπρός. Κρατήστε αυτή τη στάση για 10-20 δευτερόλεπτα. Οι μύες της πλάτης πρέπει να εμπλέκονται ενεργά και τα οι ωμοπλάτες πρέπει να είναι σταθερά λυγισμένες. Επιστρέψτε στην αρχική θέση. Μπορείτε να κάνετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές την ημέρα, αυξάνοντας το χρόνο που κρατάτε τη στάση. Όσο πιο ψηλά τα χέρια σας, τόσο περισσότερο λειτουργούν οι μύες. Μπορείτε να το αλλάξετε με βάση το πώς αισθάνεστε. Υπάρχει επίσης ένας εναλλακτικός τρόπος για να το κάνετε αυτό: τοποθετήστε τα χέρια σας στις πλευρές της πόρτας και κάντε ένα βήμα μπροστά. Στη συνέχεια, σκύψτε προς τα εμπρός και κρατήστε την πόρτα.

Τέλεια ώρα: Το πρωί και το βράδυ πηγαίνοντας προς ή από το μπάνιο

5. Μίνι-ασκήσεις για την τόνωση των γλουτών

Κάνετε τους γλουτούς σας να δουλεύουν , ακόμη και αν δεν πηγαίνετε στο γυμναστήριο.

1. Πιέστε και χαλαρώστε τους μυς των γλουτών σας για 20 δευτερόλεπτα, κάντε ένα διάλειμμα 10 δευτερολέπτων και επαναλάβετε. Κάνετε αυτό 5 φορές.

2. Τεντώστε τους γλουτούς σας όταν περπατάτε. Όταν κάνετε ένα βήμα με το δεξί σας πόδι, σφίξτε το δεξί γλουτό και αντίστροφα. 30 βήματα κάνοντας την άσκηση, 30 βήματα ανάπαυσης. Επαναλάβετε 5 φορές.

Τέλεια ώρα: Κατά τη διάρκεια της ημέρας

6. Δονήσεις ποδιών για την πρόληψη των κιρσών

Πολλές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τις φλεβίτιδες πρέπει να γίνονται με τα πόδια σας επάνω. Η στάση αυτή σας κάνει να αισθάνεστε χαλαροί και να βοηθήσετε στην αποφυγή πρηξίματος.

Ξαπλώστε στο πάτωμα ή στον καναπέ και βάλτε τα πόδια σας στον τοίχο. Ξαπλώστε για περίπου 1 λεπτό στη στάση αυτή κουνώντας τα πόδια πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, δονήστε τα πόδια σας, κουνώντας τα εμπρός και πίσω για 2 λεπτά.

Τέλεια ώρα: Το βράδυ, λίγο πριν το κρεβάτι

7. Γυρίστε το κεφάλι σας για να χαλαρώσετε τους μύες του λαιμού

Αυτή η απλή άσκηση μπορεί να ανακουφίσει την ένταση στο λαιμό σας και να βελτιώσει το χρώμα του προσώπου σας, το οποίο εξαρτάται από το πόσο καλά κυκλοφορεί το αίμα και το λεμφικό υγρό. Επίσης, δεν θα φαίνεστε καλά αν έχετε μυϊκούς σπασμούς. Οι μύες μπορούν να χαλαρώσουν κάνοντας μια σειρά ασκήσεων.

Κάντε μασάζ το πίσω μέρος του λαιμού σας, ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού μέχρι το κεφάλι. Στη συνέχεια, καθίστε ή σταθείτε με την πλάτη σας ευθεία, γυρίστε αργά το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά και έπειτα προς την άλλη, προσπαθώντας να αισθανθείτε τους μυς του λαιμού σας να τεντώνονται. Επαναλάβετε αυτό το 20 φορές.

Τέλεια ώρα: Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας

8. “Μίνι κενό”

Η πραγματική άσκηση κενού θα πρέπει να γίνεται το πρωί πριν από το πρωινό. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε την άσκηση “μίνι κενό” κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνη αν τη κάνετε αμέσως μετά το γεύμα σας.

Καθίστε ή σταθείτε με την πλάτη σας ευθεία, εισπνεύστε και εκπνεύστε και κρατήστε την αναπνοή σας με την κοιλιά σας αναρροφημένη. Κρατήστε τη στάση αυτή για 10-15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτό το 5 φορές.

Τέλεια ώρα: Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι λιγότερο από μία ώρα μετά το γεύμα

9. Περπατώντας στους γλουτούς για να αποτρέψετε την κυτταρίτιδα

Εκτός από την κυκλοφορία του αίματος, τη γυμναστική των μυών και την αύξηση του μεταβολισμού του σώματος, αυτή η άσκηση διεγείρει τη λειτουργία του στομάχου σας, κάτι που είναι εξαιρετικό για την απομάκρυνση των τοξινών.

Καθίστε στο πάτωμα, σε αντιολισθητική επιφάνεια. Τραβήξτε το δεξί πόδι και το γλουτό σας από το πάτωμα και μετακινήστε το προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, αλλάξτε πόδια, κινώντας εμπρός και πίσω. Κάνετε τουλάχιστον 30 βήματα.