20/07/2024

Αχαρνές: Κάηκαν εργοστάσια από μεγάλη φωτιά – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσε η Πυροσβεστική στις Αχαρνές, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Καραμανλή.

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι, ωστόσο, η εικόνα από το σημείο, καθώς η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος,  η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστάσιου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση

Καταστροφές στην περιοχή
Όλο το βράδυ επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις στην περιοχή, όπου έπνεαν άνεμοι περίπου 5 μποφόρ, για να περιορίσουν την φωτιά η οποία ξεκίνησε από σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα στα εργοστάσια κοντά στη Λ. Καραμανλή και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο Ρέμα της Χελιδονούς προκαλώντας καταστροφές στο πέρασμά της.

Η φωτιά άφησε, πίσω της καμμένα αυτοκίνητα σε γκαράζ και συνεργεία στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας σήμερα το πρωί, σε ισχύ παραμένει η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου από το ύψος της οδού Δεκελείας έως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.