16/06/2024

Αφροδίτη Λατινοπούλου – Η Έκπληξη των ευρωεκλογών: Ποια είναι η πρόεδρος της Φωνής Λογικής που εισέρχεται στην Ευρωβουλή

Ανατρέποντας κάθε πρόγνωση και την πρώτη επίσημη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών, το κόμμα «Φωνή Λογικής», με ποσοστό 3,04%, εξασφάλισε μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έτσι η Αφροδίτη Λατινοπούλου θα είναι μεταξύ των 21 Ελλήνων Ευρωβουλευτών που καλούνται να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της χώρας μας στις συνεδριάσεις σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.
Οι θέσεις για την Ευρώπη
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική και στο ερώτημα τι Ευρώπη θέλει, τόνιζε: «Εμείς θέλουμε την Ευρώπη που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες της. Μια Ευρώπη των εθνών, που όπως είπε ο Σουμάν “δεν θα χτιστεί σε μια μέρα ή σύμφωνα με ένα και μόνο σχέδιο”, αλλά μια Ευρώπη που θα τη χτίσουμε λιθαράκι λιθαράκι. Μια Ευρώπη που θα είναι οικονομικά ισχυρή, θα προστατεύει τα σύνορά της, θα είναι πόλος σταθερότητας και κυρίως θα είναι ένας ισχυρός παίχτης στο διεθνές σύστημα, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε.

Όχι μια Ευρώπη των λαθρομεταναστών, όχι μια Ευρώπη των ελίτ των Βρυξελλών και φυσικά όχι μια Ευρώπη των δικαιωματιστών που υπηρετεί αποκλειστικά νοσηρές μειοψηφίες όπως είναι η ηγεσία των ΛΟΑΤΚΙ, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή καθοδηγούν όλη την Ε.Ε.».

Η 33χρονη πολιτικός εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις της στα social media, προκαλώντας συχνά σφοδρές αντιδράσεις και κριτική. Πολλοί θεωρούν τις θέσεις της ακραίες. Η ίδια απαντά πως αυτό που πρωτίστως θέλει να καταγγείλει είναι ο νέος φασισμός στο όνομα της πολιτικής ορθότητας και της woke ατζέντας.

Απορρίπτει δε την ταμπέλα της ακροδεξιάς, σημειώνοντας: «είμαστε φιλελεύθεροι οικονομικά, διατρανώνοντας ταυτόχρονα τις αξίες Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια, τις αξίες δηλαδή με τις οποίες μεγαλώσαμε. Εκφράζουμε λοιπόν τον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και δεξιούς να μας βαφτίσουνε δεν έχουμε πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε και εκπροσωπούμε κάποιο άκρο».

Στο παρελθόν είχε πολιτευτεί με τη ΝΔ, κατεβαίνοντας στις εκλογές του 2019 ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Δεν εξελέγη, ενώ αποχώρησε από το κόμμα διαφωνώντας με βασικές επιλογές του. Είχε επίσης μία σύντομη πολιτική συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με τον οποίο ήρθαν σε σύγκρουση, για να ιδρύσει τελικά το δικό της κόμμα. Είναι έτσι σήμερα μία από τις δύο μόνο γυναίκες – επικεφαλής κόμματος στην Ελλάδα.