18/04/2024

Αγ. Παρασκευή: Πορτοκαλί θα βαφτεί το Δημαρχείο τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο «Ολυμπιάς», με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση τού κοινού σε ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Η Ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία στις 25 Νοεμβρίου 1960. Τα στατιστικά στοιχεία ακόμη και σήμερα είναι απογοητευτικά. Το 71% όλων των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως είναι γυναίκες ή κορίτσια και 3 στις 4 από αυτές είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που αγγίζει, δυστυχώς, εκατομμύρια γυναικών.

Οι Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι, σε όλη την Ευρώπη, από το 2009, φωτίζουν με πρωτοβουλία τους τα κεντρικά κτίρια και μνημεία των πόλεων με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο συμβολίζει ένα μέλλον πιο φωτεινό και αισιόδοξο, απαλλαγμένο από την έμφυλη βία. Το φετινό θέμα της καμπάνιας τους είναι: «Φώτισε τον κόσμο πορτοκαλί: Η έμφυλη ισότητα αντιτίθεται στον βιασμό».