20/05/2024

Αγέλη σκύλων τραυμάτισε τέσσερα άτομα στον Διόνυσο – Συνελήφθη 39χρονος

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν από αγέλη σκύλων στο Διόνυσο.   Ειδικότερα, αγέλη σκύλων επιτέθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας σε τέσσερις πολίτες που περπατούσαν στον Διόνυσο, προκειμένου να πάνε στην δουλειά τους. Οι δύο είναι εργαζόμενοι σε νευρολογική κλινική που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ τα άλλα δύο άτομα πήγαιναν προς τη στάση λεωφορείου.

Τα τέσσερα άτομα χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μετά το περιστατικό οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου καθώς κάποια από τα σκυλιά που επιτέθηκαν στους περαστικούς είναι δικά του.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν δυο εργαζόμενοι σε ιδιωτική νευρολογική κλινική και δυο αλλοδαποί, ένας Βούλγαρος και μια υπήκοος Αλβανίας, περπατούσαν στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Διόνυσο, με σκοπό να φτάσουν στην στάση του λεωφορείου προκειμένου να πάνε στις εργασίες τους. Ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από αγέλη 12 σκύλων που άρχισαν να τους δαγκώνουν στα χέρια και στα πόδια. Έντρομοι από την επίθεση που δέχτηκαν οι τέσσερις άνθρωποι έβαλαν τις φωνές προσπαθώντας να προφυλαχθούν. Τα εξαγριωμένα ζώα σταμάτησαν την επίθεση όταν ο 39χρονος βγήκε από την μονοκατοικία που βρίσκεται στο σημείο και έδωσε εντολή στα σκυλιά να σταματήσουν. Λίγο αργότερα και αφού οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σημείο και προχώρησε στη σύλληψη του 39χρονου καθώς φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης των 6 από τους 12 σκύλους που επιτέθηκαν στους περαστικούς.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα στην μονοκατοικία, ο 39χρονος είχε στο χώρο εννέα κουτάβια τα οποία παρέλαβε ο Δήμος Διονύσου και πλέον φιλοξενούνται σε ειδικό ξενοδοχείο για κατοικίδια.

Η ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου για το περιστατικό: «Αναφορικά με λυπηρό περιστατικό επίθεσης σκύλων σε βάρος πολιτών στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, και μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ο Δήμος Διονύσου διευκρινίζει τα κάτωθι:   Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, σκυλιά τα οποία φυλάσσονταν σε ιδιωτικό χώρο, στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, διέφυγαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο από αυτά να επιτεθούν σε πολίτες και να τους τραυματίσουν.   Δύο ήταν τελικά οι άτυχοι πολίτες που δέχθηκαν την επίθεση, οι οποίοι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και Αμαλία Φλέμιγκ αντίστοιχα. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους, ενώ αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, ίσως και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Ο Δήμος Διονύσου, αμέσως μετά το συμβάν, με εντολή του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Τσουδερού, ειδοποίησε χωρίς καθυστέρηση τις Αστυνομικές Αρχές και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ επιλήφθηκε του περιστατικού, μεταφέροντας προσωρινά τα σκυλιά, με εντολή της Εισαγγελίας, σε Κτηνιατρική Κλινική καθώς και Ξενοδοχείο Ζώων, με τα οποία έχει συνάψει σχετική σύμβαση.   Υπογραμμίζεται ότι τα εν λόγω σκυλιά ανήκουν σε ιδιώτη, ενώ η Αστυνομία ήδη διερευνά την απόδοση ευθυνών σε σχέση με το περιστατικό»