Σα. Οκτ 1st, 2022

Άγρια καταδίωξη στην Αθήνα: Αστυνομικοί κυνήγησαν «πειραγμένο» Mercedes με διαρρήκτες

Μια άγρια καταδίωξη, που ξεκίνησε στις 4:30 π.μ. στη λεωφόρο Αθηνών, γνωστοποίησε διά μέσου ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Χρήστος Μπαλάσκας.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός αναφέρει πως μια νυχτερινή βάρδια περιπολικών της άμεσης εντόπισε ένα Mercedes, στ’ οποίο επέβαιναν δύο άνδρες, να κινείται ύποπτα. Αμέσως οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει. Όμως, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να ξεφύγει.

Η καταδίωξη ξεκίνησε. Το πλήρωμα του περιπολικού ενημέρωσε το κέντρο και άλλα τρία περιπολικά έσπευσαν για ενίσχυση. Μετά από μια επικίνδυνη καταδίωξη, στην οδό Εδέσσης, στην περιοχή του Αιγάλεω, το όχημα των υπόπτων εξετράπη της πορείας του λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή.

Μετά από πεζή καταδίωξη, ο ένας ύποπτος (ομογενής), συνελήφθη επί της οδού Χανίων στο Περιστέρι. Το όχημα των δραστών είχε τροποποιημένο «εγκέφαλο». Μέσα στο όχημα βρέθηκαν κασετίνες με μεγάλο χρηματικό ποσό, τις οποίες είχαν κλέψει προ ολίγου, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο έτερος διαρρήκτης διέφυγε και -όπως υπογραμμίζει ο ίδιος- είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Η προσαγωγή έγινε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για την αυτόφωρη διαδικασία.