16/06/2024

Άν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα “αποβράσματα” μιας κοινωνίας δεν κάνεις για υπουργός

Το έχει φαίνεται το επώνυμο δεν εξηγείται αλλιώς το ατόπημα του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή να αποκαλέσει αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στο Μετρό.

Φαίνεται ο υπουργός δεν γνωρίζει πως κάποιοι δεν έχουν ούτε 1,40 ευρώ στο πορτοφόλι τους για τις μετακινήσεις τους αφού ο ίδιος δεν αντιμετώπισε ποτέ ανάλογο πρόβλημα. Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ να μας τονίσει πόσο ακατάλληλος είναι για την θέση του υπουργού.

Δεν γνωρίζουμε εάν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ βρίσκουν στο πρόσωπο των “λαθραίων” επιβατών των ΜΜΜ τους μεγάλους φταίχτες για την χρεοκοπία του Οργανισμού. Αλλά δυστυχώς για τον υπουργό το “πάρτι” των διορισμών και της σπατάλης κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του έτερου Κώστα Καραμανλή είναι αυτά που μας βούλιαξαν.

Και βέβαια ουδείς λέει οι πολίτες να χρησιμοποιούν ΤΖΑΜΠΑ τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά δεν γίνεται εσύ ο “πορφυρογένητος” να μην έχεις αντιληφθεί πως για την κατάντια μιας χώρας δεν μπορεί να φταίει ο τελευταίος τροχός αλλά ο πρώτος.

Επειδή έχω καλή μνήμη να θυμίσω εδώ πως ο εν λόγω βουλευτές είχε πριν ένα χρόνο φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν δεν μπορούσε να δικαιολογήσει 380.000 ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Η ειδική Επιτροπή της Βουλής δεν πήρε τις απαραίτητες εξηγήσεις και έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Εισαγγελέα και ελπίζουμε από εκεί να μην πάει στις Ελληνικές καλένδες τώρα μάλιστα που ο κ. Καραμανλής κατέχει και υπουργικό θώκο.

Οι ελιτίστικες αντιλήψεις του κ. Καραμανλή προφανώς και δεν βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση σε μια κοινωνία που έχει δοκιμαστεί εδώ και μια δεκαετία από τα μνημόνια. Ιδίως όταν προέρχονται από έναν γόνο που έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας.

Δεν ξέρουμε εάν θα  πρέπει να νιώθουν ως “αποβράσματα” όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο Μετρό, αυτό που ξέρω όμως είναι πως όσοι τον ψήφισαν ήδη έχουν δεύτερες σκέψεις για την ορθότητα της επιλογής τους.

Γιατί άμα είσαι πολιτικός και δεν μπορείς να διακρίνεις ποια είναι τα πραγματικά “αποβράσματα” αυτής της κοινωνίας και ποιοι τα θύματά της τότε απλώς δεν κάνεις για καμία θέση ευθύνης.

Μετά την γενική κατακραυγή ο κ Καραμανλής διόρθωσε με νέα του δήλωση και δημόσια τοποθέτησή του το αρχικό του ατόπημα. Μιλούσε λέει για αυτούς που έχουν χρήματα και δεν χτυπάνε εισιτήριο!

Να το δεχθούμε ως καλοπροαίρετοι που είμαστε αρκεί με την μετέπειτα  πορεία του να αποδείξει σε όλους πως δεν έχει ελιτίστικες αντιλήψεις για όλους εμάς τους “κοινούς” θνητούς.

Πάντως την ζημιά στο κόμμα του την έκανε και μας έφερε σε δύσκολη θέση, όσους πιστέψαμε και πιστεύουμε ακόμη σε μια φιλελεύθερη παράταξη με κοινωνικές ευαισθησίες προς τον αδύναμο και φτωχό συνάνθρωπό μας.

Διαβάστε τι έγραψε μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής στον “τοίχο” του στο facebook

Ακούστε παρακάτω και όλη την συνέντευξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλή στον ΣΚΑΪ για να μην πει κανείς πως απομονώσαμε μόνο την επίμαχη φράση που έθιξε και εξόργισε μια ολόκληρη κοινωνία.