18/04/2024

Αναβαθμίζεται ενεργειακά ο οδοφωτισμός του Δήμου Ιλίου

Μετά την πιλοτική αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της λεωφόρου Θηβών από τις λεωφόρους Πετρουπόλεως έως Παλατιανής, την αναβάθμιση τμήματος της περιοχής Μιχελή καθώς και των δύο κλειστών γυμναστηρίων, υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.247.941,30 ευρώ, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, αφορά σαρωτικές επεμβάσεις σε όλο το δημοτικό οδοφωτισμό και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε λιγότερο από 8 μήνες.

Με την εγκατάσταση φωτιστικών LED θα μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος στους δημοτικούς προϋπολογισμούς, θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα φωτισμού στους δρόμους, θα ενταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Η προσπάθειά μας να προωθούμε και να υιοθετούμε ως Δήμος ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον είναι συνεχής. Σύντομα θα προχωρήσουμε και σε άλλες επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας ενώ θα ενταθεί η προσπάθεια για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτίρια. Μέχρι το 2020 έχουμε δεσμευτεί από το Σύμφωνο των 100 Δημάρχων της Ευρώπης να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα κατά 20% και είμαστε βέβαιοι ότι θα το επιτύχουμε».