21/05/2024

Άνοιξε την ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία – Θύελλα αντιδράσεων

Θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία μετά την επίσκεψη ενός Έλληνα στην Αγία Σοφία, ο οποίος επισκέφτηκε την ιστορική εκκλησία της Ορθοδοξίας και άνοιξε μια ελληνική σημαία.

Ο άνδρας φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία και ανέβασε το σχετικό στιγμιότυπο στους προσωπικούς λογαριασμούς σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική».

Τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως: «Ένας Έλληνας τουρίστας, ονόματι Α. Π., προσπάθησε να προκαλέσει στην Αγία Σοφία, την οποία επισκέφθηκε. Εισήλθε στο τέμενος πληρώνοντας 25 ευρώ, επισκεπτόμενος τον γυναικωνίτη του μνημείου.

Εκεί ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία. Έβγαλε φωτογραφία και την ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα με την επισήμανση “Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική”. Το γεγονός προκάλεσε άμεσα, έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία».

Χρήστες του διαδικτύου έγραψαν πλήθος προσβλητικών σχολίων κάτω από τη φωτογραφία του νεαρού όπως «ελπίζω να ξέρεις να κολυμπάς, η θάλασσα είναι κρύα, σου έλειψε το κολύμπι, γείτονα κ.α» αναφερόμενοι στην Μικρασιατική Καταστροφή.