20/07/2024

Αντώνης Σαμαράς: “Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλακτες. Άλλο η διεύρυνση άλλο η μετάλλαξη

Παρέμβαση από το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή» του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία ήταν ιδιαίτερα οξύς για θέματα όπως η woke ατζέντα και η ισότητα στον γάμο, ενώ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην χαμηλή συμμετοχή Ευρωπαίων στις κάλπες: «Η ΕΕ δεν εμπνέει. Οι πολίτες επιλέγουν με εθνικά κριτήρια, να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν. Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει προς την πολιτική απομόνωση ή προς την ολοκλήρωση. Να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στην ατζέντα της πολιτικής ορθότητας και του ακραίου δικαιωματισμού».

Μάλιστα, τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να επιστρέψει στις ρίζες της, λέγοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ένα «όχι» στην woke Ευρώπη , όπως και στην Ευρώπη της λαθρομετανάστευσης.

Υπογράμμισε δε ότι «υπάρχει πρωτόγνωρο έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη, εάν συνεχιστεί αυτό, θα υπογράψει μόνη της το τέλος της».

«Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση»

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρώην Πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «με τον Κώστα περάσαμε μαζί τα πάντα. Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση. Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες; Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την κοινωνία. Αναρωτιέμαι αν άκουσε ο πρωθυπουργός την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος αν επιμένει στο λάθος». Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Όχι στην ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ
Ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιδεολογικά αφύλακτες πόρτες όσον αφορά το κυβερνών κόμμα, τονίζοντας ότι «άλλο διεύρυνση άλλο μετάλλαξη». «Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης. Όσο η Ευρώπη στρίβει δεξιά, ορισμένοι αναζητούν τους ανεμόμυλους του φαντασιακού Κέντρου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ζήτησε μάλιστα αναθεώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ενώ αναφερόμενος εμμέσως στις πληροφορίες ότι θα επιθυμούσε να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι δεν θα διαπραγματευθεί τις θέσεις του για κανένα μεγάλο αξίωμα.