30/11/2023

Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones καταγγέλλει η Μόσχα

Ουκρανικό χτύπημα με drones στην κατοικία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο καταγγέλλει η Μόσχα σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «απειλή της ζωής του προέδρου Πούτιν».

Η απόπειρα έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την επίθεση γιατί τα drones καταρρίφθηκαν, επισημαίνει το Κρεμλίνο.

Όπως σημειώνουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν θύματα ή υλικές ζημιές.

Η ρωσική ανακοίνωση για το περιστατικό αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δύο drones είχαν ως στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών που έγιναν από τις στρατιωτικές και ειδικές υπηρεσίες με τη χρήση συστημάτων ελέγχου ραντάρ, τα drones καταρρίφθηκαν. Το θεωρούμε αυτό ως απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν».

Μάλιστα, η Μόσχα υπογραμμίζει ότι «η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα για αντίποινα».

Παράλληλα, ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε η πτήση drones στη Μόσχα με εξαίρεση τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που «χρησιμοποιούνται από τις κρατικές αρχές».

Όπως μεταδίδει το Associated Press:

«Οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν την Τετάρτη την Ουκρανία ότι προσπάθησε να επιτεθεί στο Κρεμλίνο με δύο drones τη νύχτα. Το Κρεμλίνο κατήγγειλε την υποτιθέμενη απόπειρα επίθεσης ως “τρομοκρατική ενέργεια” και είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις του στρατού απενεργοποίησαν τα drones προτού προλάβουν να χτυπήσουν τον στόχο. Είπε επίσης ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές ή θύματα και δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες. Το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ασφαλής και συνεχίζει με αμετάβλητο πρόγραμμα.»