01/12/2023

Αρχή για ξέπλυμα χρήματος: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Βελόπουλο και Παππά

Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η οποία διεξήχθη για τον πρόεδρο του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκο Βελόπουλο και βουλευτές του κόμματός του.

Ειδικότερα, υπήρξαν καταγγελίες δυο βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο κόμμα.

Αμέσως είχε παρέμβει ο πρόεδρος της Αρχής πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλίωτης (φωτογραφία άρθρου), ο οποίος διέταξε σχετική έρευνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος όσο και οι καταγγέλλοντες βουλευτές.

Νίκος Παππάς

Παράλληλα στο αρχείο τέθηκε και η έρευνα της Αρχής για δωροληψία του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Νίκου Παππά.

Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το «ΣΥΡΙΖΑ channel» (τηλεοπτικό σταθμό που ήθελε να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ) και στο πλαίσιο αυτής ελέγχθηκε η πορεία των 3 εκ. ευρώ που όπως έχει καταγγείλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας πήρε από την οικογένεια των αδελφών Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Νίκου Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ όταν αποκλείστηκε από την διαδικασία τα 3 εκ. ευρώ δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Όμως, από τον έλεγχο της Αρχής δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του Νίκου Παππά, αλλά ούτε και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από την πλευρά των αδελφών Χούρι.