21/05/2024

Αστυνομικοί μετέφεραν με υπηρεσιακό όχημα 102 κιλά κάνναβης

Μία απίστευτη υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Ηγουμενίτσα, καθώς έχει συλληφθεί αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε στο υπηρεσιακό όχημα 102 κιλά ινδικής κάνναβης.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Παρασκευής, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα, μεταξύ αυτών και σε δύο αστυνομικούς, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων των αστυνομικών στην Ηγουμενίτσα, προέκυψε πως ο ένας από τους αστυνομικούς οδηγούσε υπηρεσιακό, συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και τους σταμάτησαν για να διενεργηθεί έλεγχος.

Ο οδηγός, ωστόσο, συνέχισε την πορεία του, χωρίς να σταματήσει. Όμως, μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου.

Το περιπολικό ακινητοποιήθηκε όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο και χτύπησε πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ο οδηγός του οχήματος ήταν ένας 41χρονος αρχιφύλακας ο οποίος υπηρετεί στο τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Ηγουμενίτσας και συνεπιβάτης του ένας συνομήλικός του Αλβανός. Έπειτα από τον σχετικό έλεγχο μέσα στο υπηρεσιακό όχημα βρέθηκαν 19 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.

Ο 41χρονος την ώρα της σύλληψης ήταν μάλιστα εν υπηρεσία περιπολίας μαζί με έναν 50χρονο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί επίσης στη Δίωξη και συνελήφθη και αυτός.

Ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.