Πε. Οκτ 22nd, 2020

Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Απαγόρευση κυκλοφορίας προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση, προκειμένου να συγκρατηθούν τα νέα κρούσματα στην Αττική, η οποία αποτελεί το νέο hot spot του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως γράφουν σήμερα Τα Νέα η απαγόρευση κυκλοφορίας προτείνεται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε πάρκα και πλατείες τη νύχτα στην Αττική.

Οι πλατείες βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο, καθώς η μάσκα είναι υποχρεωτική. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ: «Σε ανοικτούς χώρους, όπου δεν τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, όπως ιδίως σε πλατείες, στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και χώρους αναμονής προς είσοδο σε καταστήματα, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας προστασίας».

Σε επόμενο χρόνο, ενόψει και ενός «δύσκολου» χειμώνα, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να εξετάσει και τη μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (από τη 01:00 – 05:00), ενδεχομένως με επαναφορά των sms στο 13033 προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε πλατείες και άλλους υπαίθριους χώρους.

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λονδίνο

Στο συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται ότι προχωράει το Λονδίνο.

Ισως χρειαστεί σε κάποια μέρη της πόλης, για να εμποδίσει τον κόσμο να μένει έξω και να πίνει μέχρι το πρωί, σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας για τη βρετανική πρωτεύουσα.