Σα. Νοέ 26th, 2022

Χιλιάδες επιχειρήσεις καλούνται να επιστρέψουν την ‘Επιστρεπτέα Προκαταβολή’

«Ραβασάκι» επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν εισπράξει έλαβαν περίπου 20.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς διαπιστώθηκε κυρίως πως δεν τήρησαν τις προϋποθέσεις διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, θα διενεργηθεί επανέλεγχος προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν λάθη και για όσους πράγματι δεν τήρησαν τις προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης, που αφορούν κυρίως στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και την υποβολή δηλώσεων, η απόφαση επιστροφής των ποσών θεωρείται οριστική και αμετάκλητη.

Σημειώνεται ότι στους επτά κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής, υπήρχε όρος για έντοκη επιστροφή των χορηγούμενων ποσών στο σύνολό τους μετά τα «κουρέματα» είτε εάν δεν είχαν υποβληθεί οι δηλώσεις της περιόδου 2019-2020, είτε εάν δεν είχαν τηρηθεί οι προϋποθέσεις διατήρησης των θέσεων εργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν επικοινωνήσει με την ΑΑΔΕ για να μάθουν αν πρόκειται για λάθος του συστήματος ή για πραγματική μη τήρηση του όρου διατήρησης του προσωπικού.

Από το ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνεται ότι θα τρέξει ακόμα ένας γύρος διασταυρώσεων, ενώ όσοι θεωρούν ότι αδίκως έλαβαν ειδοποιητήριο θα πρέπει να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους στην ΑΑΔΕ.