Πα. Μαρ 31st, 2023

Χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στη συλλογή του αφού κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε, την Κυριακή (05/03), ο Μίλτος Τεντόγλου αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, με άλμα στα 8,30 μ.

Με φόρα μπήκε ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους και από την πρώτη του προσπάθεια απέδειξε πως είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού «πέταξε» στα 8,30 μ., αφήνοντας πίσω του τον Σουηδό Τομπίας Μοντλέρ, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος του αντίπαλος και άρχισε τον αγώνα με άκυρο άλμα.

Στη συνέχεια, ο Τομπίας Μοντλέρ πιέστηκε για το μεγάλο άλμα, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει τον Μίλτο Τεντόγλου και έτσι περιορίστηκε στα 8,19 μ.. Από την πλευρά του, ο Μίλτος Τεντόγλου στο δεύτερό του άλμα προσγειώθηκε στα 8,14 μ., το τρίτο του άλμα ήταν μεγάλο αλλά για λίγο άκυρο, ενώ στο τέταρτο πάτησε αρκετά πίσω και έκανε 8,05 μ.. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Γκαμπριέλ Μπιτάν από τη Ρουμανία με άλμα στα 8 μ..

Η κατάταξη του τελικού
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) – 8,30 μ.

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) – 8,19 μ.

Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) – 8 μ.

Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ (Βουλγαρία) – 7,97 μ.

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) – 7,94 μ.

Χάιμε Γκερά (Ισπανία) – 7,84 μ.

Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) – 7,65 μ.

Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) – 2,48 μ.

Η κορυφαία προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου δεν μεταδόθηκε στην ώρα της από την ΕΡΤ, αλλά μεταδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού του μήκους, με τον Τούρκο σκηνοθέτη να την προσθέτει στους πανηγυρισμούς του Έλληνα πρωταθλητή.