20/07/2024

Δ. Κηφισιάς-My home: Μια νέα πρωτοποριακή Κοινωνική Δομή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα (αρ. απ. 352/19) την αναγκαιότητα της αγοράς ή εκμίσθωσης ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση του Myhome ή Κοινοτικό Κέντρο Επικοινωνίας της Οικογένειας του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά με το Myhome η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς επισημαίνει:

Το Myhome είναι μια νέα πρωτοποριακή κοινωνική δομή για τα ελληνικά δεδομένα για απλές ή εποπτευόμενες συναντήσεις των παιδιών με τους γονείς που δεν ζουν μαζί τους. Παρόμοια Κέντρα λειτουργούν στο Παρίσι και στο Λονδίνο υπό την εποπτεία των Δήμων. Η δράση αυτή υλοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, πιλοτικά εδώ και έναν χρόνο, ως «υπηρεσία» στις εγκαταστάσεις Δημοτικού Παιδικού Σταθμού κατά τις ώρες που ο Σταθμός παραμένει κλειστός.

Το εν λόγω πρόγραμμα με τη συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. Κηφισιάς, θα υλοποιηθεί πλέον σε δικό του κτήριο ως αυτόνομη δομή με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ γονέων και παιδιών που δεν ζουν μαζί. Πρόκειται λοιπόν να δημιουργηθεί ένας Δημοτικός μικρός «ζεστός – φιλόξενος» χώρος, προσομοίωση σπιτιού, όπου ο γονέας θα περνά δημιουργικό χρόνο με το παιδί, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα να  μαγειρέψουν, να δουν ταινία, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια κ.τ.λ. Οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι του Δήμου μας θα παρίστανται διακριτικά και θα επεμβαίνουν μόνο όταν αυτό απαιτηθεί.