18/07/2024

Δ. Νίκαιας – Ρέντη: Ιωακειμίδης για την επίσκεψη του Μητροπολίτη Σμύρνης

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, έκανε την εξής δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του Μητροπολίτη Σμύρνης Κ.Κ. Βαρθολομαίου στη Νίκαια, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019:

Αναλυτικά:

Ήταν το 1929 όταν γεννήθηκε η Ένωση Σμυρναίων Πειραιά, λίγα μόλις χρόνια μετά την καταστροφή του 1922 και την έλευση των προσφύγων στην Κοκκινιά (που οι Σμυρνιοί και οι υπόλοιποι πρόσφυγες δημιούργησαν).

Ήταν 90 χρόνια πριν, όταν διωγμένοι με βίαιο τρόπο από τα πατρογονικά τους εδάφη, ήρθαν σε μια άξενη γη και μέσα σε λίγα χρόνια έστησαν εξ αρχής σπίτια, εκκλησίες, δρόμους (μια πόλη από το μηδέν) και τη ζωή τους από την αρχή.

Αυτό τιμήσαμε χθες σε μια λαμπρή τελετή που έγινε στο παρεκκλήσι της Αγίας Φωτεινής και στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Σμυρναίων.

Για πρώτη φορά λοιπόν λειτούργησε στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης K.K. Βαρθολομαίος, ο οποίος διαδέχθηκε το Μητροπολίτη Χρυσόστομο της Σμύρνης, μετά από πολλές δεκαετίες.

 Ένας εξαιρετικός ιεράρχης, χωρίς ίχνος μισαλλοδοξίας, με πλήρη επίγνωση της αποστολής του, που τίμησε την Ένωση και την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο. Τον ευχαριστούμε πολύ και θα ανταποδώσουμε σύντομα την επίσκεψη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω πολύ και τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Νισκόπουλο που ακούραστα εδώ και χρόνια δουλεύει για την διατήρηση της μνήμης, για να μην ξεχάσουμε ποτέ τις πατρίδες μας…