21/05/2024

Δ. Πεντέλης: Tαύτιση απόψεων Πατούλη -Κεχαγιά για τους μετανάστες

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, συναντήθηκε χθες με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Δημάρχου Πεντέλης, με στόχο να υπάρξει ταύτιση των θέσεων της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πεντέλης για το θέμα της επιχειρούμενης μεταφοράς μεταναστών στην πτέρυγα του νοσοκομείου Μπόμπολα στα Μελίσσια.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ξεκάθαρα ότι συμμερίζεται την αγωνία και τους προβληματισμούς της Δημάρχου για το θέμα και σημείωσε ότι για τόσο κρίσιμα θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ενημέρωση, διάλογο και να είναι αποτέλεσμα σύνθεσης απόψεων.

Πλέον η Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Πεντέλης έχουν κοινό τόπο στα ακόλουθα:

Η πτέρυγα Μπόμπολα πρέπει να παραμείνει Νοσοκομείο και δεν ενδείκνυται για τη μεταφορά μεταναστών

Η αυτοδιοίκηση περιμένει σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους για το θέμα και δεν θα δεχθεί αιφνιδιασμούς και προδικασμένες αποφάσεις.

Υπάρχουν πιο ενδεδειγμένοι χώροι φιλοξενίας μεταναστών και η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος σήμερα με τις υποδείξεις της, αλλά προτεραιότητά της είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μετά τα αποτελέσματα της συνάντησης είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Δήμος Πεντέλης δεν είναι μόνος στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη μεταφορά μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια, ενώ ενδυναμώνεται ο στόχος της Δημάρχου το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί συνολικά από την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μεμονωμένα από το Δήμο Πεντέλης.

Η συνάντηση του κ. Περιφερειάρχη και της κας Δημάρχου, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο του Δήμου, που δεν είναι άλλος από την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση που παραχωρεί την πρώην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί -όπως φημολογείται- τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων.

Μετά το πέρας της συνάντησης όπου παραβρέθηκε εκτός του κ. Πατούλη και η Αντιπεριφερειάρχης Β.Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε πριν λίγο τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχολούν το δήμο μας, συζητήσαμε εκτενώς το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού και την απόφαση του κ. Βρούτση για την παραχώρηση του χώρου του νοσοκομείου Μπόμπολα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη φερόμενη εγκατάσταση μεταναστών στον χώρο.

Η θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, όπως έχει ήδη διατυπωθεί και από τον ίδιο στο πρόσφατο παρελθόν, είναι πως στο συγκεκριμένο χώρο είναι αδιανόητο αντί να λειτουργεί Νοσοκομείο προς όφελος των πολιτών, να λέγεται πως θα αποτελέσει ενδεδειγμένο  χώρο εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων. Παράλληλα ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε πως η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να αιφνιδιάζεται με αποφάσεις, θέση που έχουμε διατυπώσει κι εμείς από την αρχή. Μετά και από αυτή τη συνάντηση συνεχίζουμε δυναμικά με σύμμαχο την Περιφέρεια, ώστε να πετύχουμε την ανάκληση της απόφασης του κυρίου Βρούτση και να αποτρέψουμε τη μεταφορά μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια».