18/07/2024

Δ. Πεντέλης: Την Κυριακή ο 1ος Δρόμος Μαρμάρων 2019

Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία «1ος Δρόμος Μαρμάρων 2019» διοργανώνεται την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου από τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου, υπό την αιγίδα των Δήμων Πεντέλης, Χαλανδρίου και Βριλησσίων σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. Μάκρης σε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Πάρκο (σκεπαστό) της Αττικής οδού στο Χαλάνδρι (Στάση Πεντέλης Προαστιακού).  Ο αγώνας διεξάγεται σε μια όμορφη διαδρομή με υψομετρικές διαφορές και πλούσια βλάστηση περνώντας από περιοχές της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων.

Όλη η διαδρομή διεξάγεται σε ασφάλτινο δρόμο και θα συναντήσει συμβολικά σημεία του Πεντελικού, τον Πύργο Δουκίσσης Πλακεντίας, το Αστεροσκοπείο και τη Μονή Πεντέλης.

Η διαδρομή του Δρόμου Μαρμάρων συμβολίζει την αρχαία Οδό Λιθαγωγίας, που χρησιμοποιήθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. για τη μεταφορά των Μαρμάρων από το Πεντελικό στην Αθήνα για την ανέγερση του Παρθενώνα και των υπόλοιπων μνημείων της Ακρόπολης.

Η εκκίνηση του 1ου Δρόμου Μαρμάρων των 20 χιλιομέτρων για Άντρες και Γυναίκες θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 π.μ.

Παράλληλα με τη μεγάλη διαδρομή, θα διεξαχθούν αγώνες 5 χιλιομέτρων για Άντρες και Γυναίκες με ώρα εκκίνησης 8:45 π.μ., καθώς και 1 χιλιομέτρου για παιδιά από 6-12 ετών με ώρα εκκίνησης 8:50 π.μ.  Όλοι οι αγώνες θα έχουν τα ίδια σημεία αφετηρίας και τερματισμού.