16/06/2024

Δεν αναστέλλονται τελικά από Δευτέρα τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Τη μη αναστολή των τακτικών χειρουργείων αποφάσισε τελικά, από Δευτέρα, η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Όπως διευκρινίζεται, συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση «με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού» συνελθόν σήμερα 24.05.2024 και ώρα 12:00 σε Έκτακτη Συνεδρίαση με θέμα : «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου» και αφού έλαβε υπόψιν του την κατηγορηματική διαβεβαίωση τόσο της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Την μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024.

Υπενθυμίζεται ότι την αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων που προέβλεπαν διακοπή των τακτικών χειρουργείων αποφάσισαν νωρίτερα οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν σε σχέση με την τοποθέτηση αναισθησιολόγων. Αντίθετα, ο αναισθησιολογικός τομέας του διπλανού Παίδων, «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», είχε αποφασίσει να σταματήσει τα τακτικά χειρουργεία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο «Αγλαΐα Κυριακού» σημειώνεται ότι περιμένουν 1.000 παιδιά και η αναμονή για επέμβαση κυμαίνεται από έξι μήνες έως έναν χρόνο.