21/05/2024

Δεν θα δώσει χώρο για εκλογικά περίπτερα στον συνδυασμό Κασιδιάρη ο Δήμος Αθηναίων

Να μην δοθεί χώρος για εκλογικά περίπτερα και δωρεάν διαφήμιση στο συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, μετά από εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη.

«Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη εισηγήθηκε και -με την ομόθυμη στήριξη όλων των παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου- αποφασίστηκε να μη διατεθεί δημόσιος χώρος για τη δημιουργία εκλογικών περιπτέρων και να μη δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προβολής στα διαφημιστικά πλαίσια, στις στάσεις των λεωφορείων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις λέει σταθερά ‘’όχι’’ στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό. Η λαϊκή ετυμηγορία θα το επιβεβαιώσει σύντομα».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος τόνισε ότι «θα βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη δικαιοσύνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη διαδικασία για την απαγόρευση δωρεάν προβολής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου είχε ακολουθηθεί και στις δημοτικές εκλογές του 2019.