18/07/2024

Δεν θα γίνουν αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Σε μια κίνηση καλής θέλησης οι τράπεζες διαμήνυσαν προς την κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην τιμολόγηση κάποιων υπηρεσιών σε βασικές συναλλαγές πολιτών που θα έμπαιναν σε εφαρμογή από την αρχή Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αφορά στην προμήθεια που εισπράττουν για την αλλαγή PIN, αλλά και σε αυτή που αφορά στην ερώτηση κίνησης υπολοίπου, τόσο μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, όσο και στο δίκτυο της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα προ ημερών έγινε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης «οι τράπεζες αποδέχθηκαν το αίτημα του πρωθυπουργού να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις». Πιο συγκεκριμένα, και κατά κυβερνητικές πηγές, η Εθνική θα προχωρήσει σε ανακοίνωση για πάγωμα κάποιων αυξήσεων, ενώ άλλες τράπεζες θα ακυρώσουν αντίστοιχες κινήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει.

Η συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα προκειμένου να βρεθούν οριστικές λύσεις.

Μόλις σήμερα δε, ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει παράλογες και υπερβολικές χρεώσεις και υποστήριξε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιληφθεί του θέματος σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές.

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν παράλογες, υπερβολικές χρεώσεις τραπεζών και εναρμονισμένες πρακτικές των συστημικών τραπεζών. Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και είναι έτοιμη να επέμβει στο πλαίσιο του ελληνικού θεσμικού πλαισίου και της ευρωπαϊκής οδηγίας” τόνισε ο πρωθυπουργός