20/07/2024

Διαγραφή Αυγενάκη από τη Ν.Δ μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Νέας Δημοκρατία ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος όπου και τον παρέπεμψε για το βίαια επεισόδιο με υπάλληλο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Προφανώς ο κ. Αυγενάκης ο οποίος θα βρεθεί και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του για την πράξη στην οποία προέβη και η συγγνώμη του δεν θεωρήθηκε επαρκής.

Απολύτως σεβαστή χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει τη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος και διαμηνύει πως «ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.

Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Οι αρχικές δηλώσεις Αυγενάκη
Ο κ. Αυγενάκης αρχικά υποσρήριξε ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

«Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑϊ είπε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Ερωτηθείς για το θέμα, πριν τη δήλωσή του βουλευτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται ανεκτές». Αφού, δε, ενημερώθηκε για την δήλωση του κ. Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «νομίζω θα επανέλθουμε».

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».