Πα. Μαρ 31st, 2023

Διάρρηξη με λεία 1 εκατ. ευρώ στη Φιλοθέη

Ίλιγγο προκαλεί η λεία από τη διάρρηξη σε μονοκατοικία επιχειρηματία στη Φιλοθέη, με τους διαρρήκτες να αρπάζουν σχεδόν 1 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα και μετρητά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, οι διαρρήκτες μπήκαν στη μονοκατοικία από παράθυρο εσωτερικής πισίνας, αφού πρώτα επιχείρησαν να εισέλθουν από το παράθυρο της κουζίνας στον 1ο όροφο και την πόρτα του κήπου. Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, ανακάλυψαν 85.000 ευρώ που ο 77χρονος επιχειρηματίας φύλαγε στο υπνοδωμάτιο του δεύτερου ορόφου, αλλά και κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 800.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι δράστες κινήθηκαν προς το υπόγειο όπου βρήκαν και αφαίρεσαν την καταγραφική συσκευή από τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά της οικίας.
Κατόπιν τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται πως εκτός από κάμερες η οικία είχε και συναγερμό ο οποίος όμως δεν ήταν ενεργοποιημένος.

Η διάρρηξη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έγινε από το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου έως τα ξημερώματα της Κυριακής 26/2, όταν ο ιδιοκτήτης απουσίαζε από το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μαυρομιχάλη.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ώστε να φτάσουν στη σύλληψη των διαρρηκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φέρονται να γνώριζαν καλά τον χώρο, αφού οι κινήσεις τους έδειχναν καλή γνώση των χώρων και των δωματίων του σπιτιού.

Γι’ αυτό εξετάζεται το σενάριο κάποιος ή κάποιοι από τους δράστες να είχαν επαφή με την οικογένεια και τον ιδιοκτήτη, με τις έρευνες να εστιάζουν σε συνεργεία εργασιών/επισκευών που εργάστηκαν τον τελευταίο καιρό στη μονοκατοικία.