30/11/2023

Διερευνητική εντολή ΣΥΡΙΖΑ: Πιθανόν να μην την παραλάβει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας πιθανόν να πάει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο και δεν θα αποδεχτεί τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Τρίτη το πρωί στις 11 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημερώνοντας τηλεφωνικά ότι δεν θεωρεί πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ με διευρυμένη σύνθεση συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού σχεδιασμού μετά την βαριά ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πορευτεί με τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κατά τις νέες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται σήμερα να τοποθετηθεί για το αποτέλεσμα των εκλογών και ποια είναι τα νέα δεδομένα για το κόμμα την ώρα που όλοι είναι σε σοκ μετά τη συντριβή στις εκλογές.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας πιθανόν να πάει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και δεν θα αποδεχτεί τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Θα την επιστρέψει αμέσως πίσω.

Όλα δείχνουν ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την Τετάρτη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα τεθούνε επί τάπητος οι εξελίξεις μετά τις εκλογές.