21/05/2024

Διόνυσος: Σε ύφεση η φωτιά – Δυνατοί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Fire extinguishing in Hymettus mountain, Athens, August 12, 2019. / Κατάσβεση φωτιάς στον Υμηττό, Αθήνα, 12 Αυγούστου 2019.

Για να περιοριστεί η φωτιά  άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, αλλά και αρκετοί εθελοντές. Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στη συμβολή των οδών Γαίας και Λεωφόρο Διονύσου.

Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα οριοθετήθηκε τα μεσάνυχτα, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα ανάμεσά τους και πεζοπόρο τμήμα. Δεν υπήρξε πρόβλημα για τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Εξαιτίας της φωτιάς η αστυνομία αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα

Η κλήση έγινε για την διασταύρωση της Λεωφόρου Διονύσου με την οδό Γαίας σε δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Συνδράμουν εθελοντικά οχήματα.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση στη συμβολή των οδών Γαίας και Λεωφ. Διονύσου, στον Διόνυσο Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 με 7 οχήματα. Συνδράμουν εθελοντικά οχήματα.