18/07/2024

Διώξεις για κακουργήματα – Κατηγορούνται ότι έβαζαν στην τσέπη τους τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε βάρος 17 ατόμων που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Στους εμπλεκόμενους αποδίδεται ότι λάμβαναν χρήματα υποβάλλοντας πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα για τα οποία οι εμφανιζόμενοι στα έγγραφα δικαιούχοι δήλωσαν άγνοια όταν ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. Το ποσό που φέρεται να καρπώθηκαν οι κατηγορούμενοι ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ και η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου διερεύνηση.