Δε. Απρ 19th, 2021

Δύο νεκροί με την Μήδεια: 80χρονος στην Εύβοια και 56χρονος στο Οροπέδιο Λασιθίου

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, ένας 80χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Εύβοια, όπου έμενε μόνος του, ενώ το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός και ένας 56χρονος κτηνοτρόφος στο Λασίθι.

Ανακοπή καρδιάς υπέστη πιθανότατα ο 56χρονος
Ο 56χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός έξω από το μαντρί του στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασθίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες, πιθανότατα υπέστη ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μαζί του και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ. Η πρόσβαση του ασθενοφόρο στο σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή φτάνοντας το 1 μέτρο και γι’αυτό το λόγο χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να φτάσουν οι διασώστες στο σημείο.

86χρονος στην Εύβοια εντοπίστηκε νεκρός
Το δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» είναι ένας 80χρονος άνδρας στην Εύβοια.

Ο άτυχος 80χρονος βρέθηκε στο σπίτι του στο ορεινό χωριό Τρουπί στους πρόποδες του Όρους Καντήλι, κοντά στο Προκόπι Εύβοιας. Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, υπήρξε δυσκολία στην προσέγγιση του σπιτιού του λόγω των χιονοπτώσεων. Τελικά, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση, σωστικά συνεργεία κατάφεραν να προσεγγίσουν το σπίτι, όπου εντόπισαν νεκρό τον ηλικιωμένο.

Όπως είπε ο ίδιος, τουλάχιστον 10 χωριά είναι αποκλεισμένα εξαιτίας του χιονιά και σε αρκετά υπάρχει διακοπή ρεύματος από χθες.