Κυ. Ιούλ 12th, 2020

Είχαν μετατρέψει διαμερίσματα σε… θερμοκήπια καλλιέργειας κάνναβης

Στην αυτόφωρη σύλληψη αρχηγικού μέλους οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχής, αποθήκευσης και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και δύο άμεσων συνεργών του, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στην Αθήνα

Πρόκειται για τρείς ημεδαπούς άντρες 43, 38 και 37 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας για τη διακρίβωση της δραστηριότητας μιας πολύ καλά οργανωμένης και δομημένης εγκληματικής συμμορίας, που τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο καλλιεργούσε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Αττικής, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ αποσαφηνίστηκε ο ρόλος τους στην ιεραρχία του κυκλώματος. Ακολούθησε έρευνα τόσο στην οικία του 43χρονου, όσο και σε τρία διαμερίσματα που διατηρούσε και χρησιμοποιούσε από κοινού με τους συνεργούς του, που είχαν το ρόλο των καλλιεργητών, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δύο καλά οργανωμένων εργαστηρίων υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:

– 957 δενδρύλλια κάνναβης
– 1 κιλό και 160 γραμμάρια ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης
– 1 κιλό και 28 γραμμάρια γραμμάρια MDMA
– 11 κιλά και 600 γραμμάρια ημιαποξηραμένα κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης
– 3 κιλά και 230 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης
– πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενος από συστήματα εξαερισμού, φωτισμού και λίπανσης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δύο διαμερισμάτων
– υλικά για τη συσκευασία των ναρκωτικών
– συσκευή απορρόφησης αέρα και δοχεία με αρωματικά τζελ με σκοπό την αποτροπή διάχυσης οσμής από τα καλλιεργούμενα φυτά
– 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– Κονιορτοποιητής κάνναβης
– Μηχάνημα με μοτέρ για κατεργασία κάνναβης
– Ηλεκτρονική συσκευή πρόκλησης διακοπής τηλεπικοινωνιακών σημάτων (κινητών τηλεφώνων, συστημάτων γεωεντοπισμού κ.λπ.)
– Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών
– 8 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους και
– 2 οχήματα ως μέσα μετακίνησης των μελών του κυκλώματος, αλλά και μεταφοράς των ναρκωτικών ποσοτήτων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες για τη λειτουργία των δύο καλλιεργειών, προχώρησαν σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας με εξωτερική επέμβαση, παρακάμπτοντας εξ’ ολοκλήρου τη μετρητική διάταξη. Σημειώνεται ακόμη, ότι τα μέλη του κυκλώματος από την παράνομη δραστηριότητα τους υπολόγιζαν να αποκομίσουν περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.