Σα. Δεκ 4th, 2021

Είχαν ρημάξει καταστήματα στην Αττική – Απειλούσαν υπαλλήλους με όπλα

Ενας 35χρονος συνελήφθη, στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ένοπλες ληστείες κατά συρροή, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης, μαζί με τον συνεργό του, από τον Σεπτέμβριο του 2020, λήστευαν πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κολωνό, Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο, Νέο Κόσμο και Νέα Σμύρνη).

Όσον αφορά τη μεθοδολογία τους, σε ορισμένες περιπτώσεις ο ένας εκ των δραστών ανέμενε εξωτερικά του καταστήματος, ενώ ο έτερος, φορώντας κράνος μοτοσικλετιστή εισέρχονταν στο εσωτερικό και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα.

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις ο δράστης που εισήλθε στο κατάστημα, κατευθύνθηκε στο χρηματοκιβώτιο του καταστήματος και αποπειράθηκε να το παραβιάσει με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε άλλες περιπτώσεις, στα καταστήματα μετέβαινε μόνο ο ένας εκ των δραστών, ο οποίος καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ακινητοποιούσε με την απειλή πιστολιού τους υπαλλήλους, αφαιρώντας τα χρήματα από τα ταμεία. Κατά τη διάρκεια των ληστειών οι δράστες επεδείκνυαν χαρακτηριστική ψυχραιμία.

Για την προσέγγιση του κατάστημα-στόχου αλλά και για τη διαφυγή  τους, χρησιμοποιούσαν δίκυκλες μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού. Σε κάποιες ληστείες χρησιμοποίησαν κλεμμένη μηχανή και κάποιες άλλες μηχανή από την οποία είχαν αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μικροποσότητα κοκαΐνης και είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος στις ληστείες. Από την έως τώρα προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις ληστειών και 1 κλοπή μοτοσυκλέτας.