18/07/2024

Εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σε θερμοκήπια στην Κρήτη

Επιτυχία για το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, που κατάφερε να εντοπίσει … στα σπάργανα, μια χασισοφυτεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει μια σύλληψη

Πιο συγκεκριμένα, έγινε έρευνα σε περιοχή του Τυμπακίου από αστυνομικούς του τμήματος Μοιρών και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε θερμοκήπιο με περίπου 3000 μικρά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει και μια σύλληψη.

Ο διοικητής της υπηρεσίας Μανολης Καρανδινος, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε στο νέο του πόστο, έχει πάρει πολύ «ζεστά» τα νέα του καθήκοντα κσι αξιοποιεί κάθε δυνατή πληροφορία προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν πρόλαβαν να δουν ... τα δενδρύλλια να θεριεύουν!
Δεν πρόλαβαν να δουν ... τα δενδρύλλια να θεριεύουν!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (11.10.2019) το μεσημέρι συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τρείς χιλιάδες διακόσια πενήντα (3.250) δενδρύλλια.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων την Παρασκευή (11.10.2019) πρωινές ώρες οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 42χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης και 14,8 γραμμάρια κάνναβης

Ακολούθησε έρευνα σε δύο (2) θερμοκήπια που διατηρούσε ο 42χρονος σε αγροτική τοποθεσία του Δήμου Φαιστού όπου κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρεις χιλιάδες διακόσια πενήντα (3.250) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 70 εκατοστά.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.