Πα. Αυγ 14th, 2020

Έκτακτη χρηματοδότηση στον Δήμο Μοσχάτου  – Το ΥΠΕΣ αναλαμβάνει την αποκατάσταση των εμβληματικών κτιρίων

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει, πλήρως, τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα διατηρητέα κτίρια των πρώην Σφαγείων Ταύρου, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος παρέστη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι στα κτίρια που κατεστράφησαν από την πυρκαγιά τα τελευταία χρόνια στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, τμήματα του Πνευματικού Κέντρου κ.ά.

Λαμβάνοντας το λόγο στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είπε, μεταξύ άλλων:

«Κύριε Δήμαρχε ξεκινήστε αμέσως τις εργασίες αποκατάστασης. Το κόστος της αποκατάστασης τόσο των ζημιών που έχουν γίνει στο κτίριο όσο και του εξοπλισμού που υπήρχε μέσα για τις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητεςπου αναπτύσσονταν στο συγκεκριμένο χώρο, το καλύπτει πλήρως το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάντε όλες τις διαδικασίες που πρέπει, με διαφάνεια, αλλά με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ταχύτητα. Να δώσουμε ένα θετικό παράδειγμα ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τέτοιες
καταστάσεις».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα λοιπά προβλήματα της περιοχής, τα οποία αντιμετωπίζει σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο.

Όπως είπε μπροστά μας έχουμε τις εξής παρεμβάσεις:

1.      Το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, το οποίο πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε τη σύσκεψη που έγινε πριν από ένα μήνα στο υπουργείο Εσωτερικών και την εντολή που ο ίδιος έδωσε για επιτάχυνση των διαδικασιών. Επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και ενημερώνεται από τον ίδιο συνεχώς.

2.      Όσον αφορά στο αντιπλημμυρικό έργο που είναι συνοδό του έργου της ανάπλασης, είπε ότι αναμένει τις τεχνικές εισηγήσεις του Δήμου και επανέλαβε ότι έχει αναλάβει τη δέσμευση να εντάξει το αντιπλημμυρικό έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. «Έτσι θα διασφαλίσουμε την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου και της
περιοχής. Όσο πιο γρήγορα κινηθείτε τόσο πιο γρήγορα θα κινηθούμε κι εμείς», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις παιδικές χαρές που έχουν ολοκληρωθεί στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Τέλος, θύμισε ότι μέσω του «Αντώνης Τρίτσης», αναμένει τις προτάσεις του Δήμου για έργα τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι αύριο, Παρασκευή, 24 Ιουλίου, θα υπογράψει την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος η οποία θα αφορά στην Αστική Αναζωογόνηση, άξονας που δεν υπήρχε καθόλου στο προηγούμενο πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των πολιτών και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Θεοδωρικάκο, δηλώνοντας: «Ευχαριστώ τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος ανταποκρίθηκε, άμεσα, όχι μόνο λεκτικά, αλλά ήρθε ο ίδιος εδώ. Είναι ιδιαίτερη σημαντική η παρουσία του Υπουργού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα αναζητηθούν τα αίτια, ελπίζω να είναι τυχαία.
Ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών μετέβη στο χώρο των πρώην Σφαγείων Tαύρου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, κ. Ευθυμίου και τον Γενικό Γραμματέα Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Μανώλη Αντωνάκο και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του προς το Δήμο.