16/06/2024

Εκτός κούρσας για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Παύλος Γερουλάνος

Οριστικά εκτός κούρσας για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο επικεφαλής της αυτοδιοκητικής παράταξής του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε την απόφαση του στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του Κινήματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται με ενδιαφέρον η τελική στάση του Κινηματος Αλλαγής, καθώς οι δυνάμεις που συγκεντρώνει στο χώρο είναι ισχυρές και υπολογίζεται ότι έχει επιρροή σε 80-90 δημάρχους. Είτε θα επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας , είτε θα κατεβάσει δικό του αυστηρά υποψήφιο, ώστε να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στη ΝΔ.

Η δήλωσή του για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του έδειχνε ίσως όλη του την οργή:

«Επιτρέψτε μου κλείνοντας να σας πω και κάτι προσωπικό. Λένε κάποιοι ότι τα λέω αυτά και ότι κάνω ό,τι κάνω από προσωπική φιλοδοξία.

Δεν είναι έτσι.

Τα λέω και τα κάνω διότι τα πιστεύω βαθιά.

Τα λέω χρόνια τώρα

και θα συνεχίσω να τα λέω όσο τα πιστεύω.

Και για να το αποδείξω ότι τα εννοώ, θα αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

θα παραμείνω επικεφαλής της Παράταξης όπως εκλέχτηκα διότι ποτέ δεν έφυγα από μάχη για την Παράταξη, όσο δύσκολη και να είναι

αλλά θα δουλέψω με τους εξαιρετικούς δημάρχους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές

και θα προτείνω ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής.

Γιατί;

Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα.

Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου.

Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει.

Είναι το ελάχιστο που χρωστάω σε εσάς και το ελάχιστο που χρωστάω στην παράταξη».

Ο Π. Γερουλάνος, ωστόσο, παραμένει υποψήφιος για την ΠΕΔΑ (Αττική) όπου η κατάσταση είναι περισσότερο δύσκολη για τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς απειλείται από την παράταξη του Δημάρχου Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος ενδεχομένως να στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Θα δώσω τη μάχη εκεί που είναι δύσκολα” επισημαίνει στους συνομιλητές του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, τώρα αναζητούν τον υποψήφιο διάδοχό του, με τον Π. Γερουλάνο να προτείνει να είναι ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο, πρόταση που τελικά ίσως και να υιοθετηθεί, για να αποφευχθεί ένας “εμφύλιος” μεταξύ των “πράσινων” αυτοδιοικητικών αρχόντων. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων, άλλωστε, είναι οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Ήλιδας (Ηλείας) Γιάννης Λυμπέρης και άλλοι.