Πε. Δεκ 3rd, 2020

Eμπρησμοί οχημάτων σε περιοχές της Αττικής τη νύχτα – Πυρπόλησαν έξι αυτοκίνητα και τρεις μηχανές

Ολοσχερώς καταστράφηκαν αυτοκίνητα και μηχανές σε περιοχές της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, στο Πέραμα, στη Νέα Ιωνία και στην Καλλιθέα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε οχήματα τα χαράματα της Τετάρτης.

Η αρχή του μπαράζ εμπρησμών φαίνεται να έγινε στο Πέραμα στις 2.32 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Παπανδρέου και Ηρακλείου, ενώ λίγο αργότερα υπήρξε επίθεση στην οδό Νεϊγύ στην Νέα Ιωνία με στόχο δύο αυτοκίνητα.

Παρόμοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε και επί της οδού Νεϊγύ στα Πατήσια με δύο οχήματα να τυλίγονται στις φλόγες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν συνολικά 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Τελευταίο «χτύπημα” ήταν στην οδό Δημοσθένους στην Καλλιθέα, όπου κάηκε ένα αυτοκίνητο και τρεις μηχανές.

Οι πληροφορίες πρώτες αναφέρουν πως οι εμπρησμοί έχουν σχέση μεταξύ τους, και μένει να εξακριβωθεί το κίνητρο.

Οι καπνοί έφτασαν μέχρι τον τέταρτο όροφο”
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου και μίας μοτοσικλέτας στην Καλλιθέα είπε πως παρ’ ότι μένει στον τέταρτο όροφο, ξύπνησε από τη δύσπνοια από τους καπνούς.

Βγήκε στο μπαλκόνι, είδε ότι το αυτοκίνητο και η μηχανή του είχαν πιάσει φωτιά, και κατέβηκε με πυροσβεστήρα. Ωστόσο επειδή η φωτιά ήταν μεγάλη φοβήθηκε τελικά να βγει από την πολυκατοικία, κάτι που αποδείχτηκε σωτήριο, καθώς λίγο μετά έγινε έκρηξη, πιθανότατα επειδή η φωτιά έφτασε στο ντεπόζιτο της βενζίνης.

Ο ίδιος δεν φαντάζεται γιατί μπορεί να έγινε στόχος και δηλώνει πως δεν είχε δεχτεί απειλές.

Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια της εισόδου της πολυκατοικίας.