Σα. Οκτ 1st, 2022

Επιθέσεις σε ανήλικους και ληστεία σε Ηλιούπολη και Άνω Λιόσια

Δεν έχουν τέλος οι άγριες επιθέσεις ανηλίκων σε γειτονιές της Αθήνας. Οι αρχές συνέλαβαν, την περασμένη Παρασκευή (08/07), δύο από τους νεαρούς «πρωταγωνιστές» βίαιων περιστατικών επίδειξης δύναμης και επικυριαρχίας σε Ηλιούπολη και Άνω Λιόσια.

Η μία από τις δυο επιθέσεις σημειώθηκε ο βράδυ της 3ης Ιουλίου, κοντά σε σχολικό συγκρότημα της Ηλιούπολης. Δύο νεαροί προσέγγισαν ομάδα 5 ανηλίκων και με την απειλή μαχαιριών τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Έπειτα από καταγγελία των θυμάτων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, εντόπισαν την Παρασκευή τον ένα από τους δυο δράστες, ηλικίας 16 ετών, και του οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Πάνω του, είχε ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 16 εκατοστών.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε, το βράδυ της Παρασκευής (08/07), στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε με κλωτσιές και γροθιές σε δύο ανήλικους. Λίγη ώρα μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, κατάφεραν να εντοπίσουν έναν από τους δράστες ηλικίας 15 ετών, τον οποίο αναγνώρισαν τα θύματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη κατά συναυτουργία από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής.