Δε. Οκτ 18th, 2021

Επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στο Αφγανιστάν : Δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στη βορειοανατολική επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με υπηρεσία του ΟΗΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σιιτικό τέμενος. Ωστόσο, οι υποψίες στρέφονται πρωτίστως στο Ισλαμικό Κράτος και συγκεκριμένα στο παρακλάδι του στο Αφγανιστάν (ISIS-K), που πριν λίγες ημέρες εξαπέλυσε επίθεση έξω από τζαμί στην Καμπούλ, σκοτώνοντας πολλά άτομα.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος αυτό, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι που αποτελούν μειονότητα στο Αφγανιστάν.

“Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκτονίας μέσα στο τέμενος”, ανέφερε σε ένα τουίτ η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, διατηρώντας την ανωνυμία του, έκανε λόγο στο Ρόιτερς για τουλάχιστον 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στη σημερινή έκρηξη.

“Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε μια έκρηξη σε τέμενος των σιιτών συμπατριωτών μας… με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες και να τραυματιστούν πολλοί συμπατριώτες μας”, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Δείτε το βίντεο (Προσοχή Σκληρές Εικόνες):