13/04/2024

Έρευνα για κατασκοπεία σε 5 ύποπτες Μ.Κ.Ο.

Για κατασκοπεία ερευνώνται πέντε ύποπτες ΜΚΟ στην Ελλάδα οι οποίες σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή είχαν αναπτύξει στενούς δεσμούς με την τουρκική μαφία των δουλεμπόρων προκειμένου να προωθούν μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

35 στελέχη τους ελέγχονται για σχέσεις με διακινητές και τρομοκράτες – Εντοπίστηκαν οι συνομιλίες τους με Τούρκους δουλέμπορους 

Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ λειτουργούσαν με δομή οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των κλιμακίων της ΕΥΠ.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην Kontra news ότι οι ελληνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τις συνομιλίες που είχαν στελέχη των συγκεκριμένων ΜΚΟ με Τούρκους λαθρέμπορους.

Στην Κατεχάκη θεωρούν δεδομένο ότι το δίκτυο των πέντε ΜΚΟ συνεργάζονταν και με πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι κατευθύνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, μέσω ελεγχόμενων κυκλωμάτων δουλεμπόρων.

Δεν αποκλείεται μια σειρά από μεγαλόσχημα στελέχη των δήθεν ανθρωπιστικών οργανώσεων όταν ολοκληρωθεί η έρευνα να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατασκοπεία.

Οι δραστηριότητες των ΜΚΟ έχουν μπει στο μικροσκόπιο και άλλων κρατικών υπηρεσιών.

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται εξονυχιστικά οι κινήσεις λογαριασμών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ γιατί υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις ότι ξεπλένονταν μαύρο χρήμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να διασταυρώσουν λογαριασμούς οι οποίοι κατέληγαν σε Τούρκους δουλέμπορους αλλά και σε άλλα στελέχη της εγκληματικής συμμορίας.

Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται κυρίως στα ακριτικά νησιά αλλά και στην Αθήνα.

Μάλιστα η μια από αυτές βρίσκονταν πίσω από τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων για τα οποία μάλιστα εισέπραττε και επιδοτήσεις.

Βέβαια τα στελέχη των ΜΚΟ με μαφιόζικες πρακτικές υποχρέωναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εγκαθιστούσαν στα κατειλημμένα κτίρια να πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη διαμονή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσαν με έξωση και με ξυλοδαρμούς.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τις συγκεκριμένες ΜΚΟ είναι φωτιά και έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της ΕΥΠ και της κρατικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό.

Ο έλεγχος δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στις οικονομικές συναλλαγές αλλά και στη διαδρομή διαφόρων στελεχών τους που για χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για επαγγελματίες ακτιβιστές, οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο είναι εκπαιδευμένοι σε διάφορα συστήματα επικοινωνιών ενώ παράλληλα εμφανίζονται να έχουν διασυνδέσεις τόσο με συμμορίες δουλεμπόρων αλλά και με σεσημασμένους τζιχαντιστές.

Στόχος της έρευνας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις ΜΚΟ και να απελαθούν διάφοροι πράκτορες οι οποίοι συγκαλύπτουν τη δραστηριότητά τους με το φερετζέ της φιλανθρωπίας.

Το αποτέλεσμα των ερευνών δεν αποκλείεται να προκαλέσει αναταράξεις φωτίζοντας τον ύποπτο ρόλο συγκεκριμένων ΜΚΟ που δρουν ως συμμορίες και λυμαίνονται τεράστια ποσά από μετανάστες και πρόσφυγες.

Πληθαίνουν τα κρούσματα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, πριν από τέσσερις εβδομάδες συνελήφθησαν στην Χίο γιατί έκαναν μπάνιο σε απαγορευμένη περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένη στρατιωτική βάση.

Στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι είναι στελέχη ΜΚΟ και δεν έχουν σχέση με κατασκοπεία.

Λίγες μέρες αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, έκανε έκπτωτη μια Βασκική ΜΚΟ.

Πρόκειται για την οργάνωση SALVAMENTO MARITIMO η οποία διακινούσε τεράστια ποσά ενώ παράλληλα απαιτούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και στην περίθαλψη των μεταναστών.

Η απόφαση του δημάρχου Χίου έχει άμεση σχέση με την έρευνα που πραγματοποιεί η ΕΥΠ για τον ρόλο ύποπτων ΜΚΟ που συνδέονται με τρομοκρατία και δουλεμπόριο.

ΠΗΓΗkontranews