Skip to content
10/05/2026
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
header2

Primary Menu header2

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΤΤΙΚΗ
    • ΑΘΗΝΑ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
    • Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • LIFE & STYLE
    • GOSSIP
    • ΥΓΕΙΑ
  • Slider2
  • Κόσμος

Ερντογάν: Νέες απειλές για άνοιγμα συνόρων , Κατηγορεί την Ευρώπη

08/09/2019
ert_252863_166785_type13262

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε το Σάββατο (7/9) την απειλή του ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ τόνισε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από την Συρία.

«Υπάρχει μία νέα μεταναστευτική απειλή από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων» δήλωσε ο Ερντογάν, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει επαρκή οικονομική βοήθεια.

«Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας εκ νέου την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016.

«Η Τουρκία έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ η βοήθεια της Ένωσης είναι περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Θα πρέπει να ανησυχούμε εμείς για αυτό; Ας ανησυχήσουν εκείνοι αυτή τη φορά».

Έπειτα από τις αντίστοιχες απειλές στις οποίες είχε προβεί ο Τούρκος πρόεδρος την Πέμπτη, η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, η Νατάσα Μπερτρό, είχε υπενθυμίσει ότι η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισεκ. ευρώ στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισεκ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ και η Τουρκία συνεχίζουν να δεσμεύονται από τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Στην ομιλία του χθες σε μια συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην πόλη Εσκισεχίρ, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αργότερα αυτόν τον μήνα για να συζητήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην βορειοανατολική Συρία, όπου η Άγκυρα σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.

Την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι οι κοινές χερσαίες περιπολίες τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία σχεδιάζεται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου. Ένα κέντρο κοινών επιχειρήσεων που προβλέπεται από την τουρκοαμερικανική συμφωνία αυτή, προκειμένου να συντονίσει τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία.

Ο Ερντογάν απείλησε πριν από μια εβδομάδα να ξεκινήσει επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, αν η Τουρκία δεν αποκτήσει τον έλεγχο αυτής της «ζώνης ασφαλείας».

«Υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτού που ειπώθηκε και του τι γίνεται», είπε σήμερα. «Πρέπει να το λύσουμε αυτό».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκ νέου στο σχέδιο να μεταφέρει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στην βόρεια Συρία, ένα σχέδιο που προϋποθέτει διεθνή στήριξη για την ανοικοδόμηση νέων κατοικιών. «Μπορούμε να αναλάβουμε την κατασκευή. Εσείς να μας δώσετε οικονομική στήριξη», είπε.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 570.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την επαρχία Ιντλίμπ, έπειτα από την έναρξη τον Απρίλιο ευρείας στρατιωτικής επίθεσης των συριακών και ρωσικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της επαρχίας από τους τζιχαντιστές.

Post navigation

Previous: Ελένη Φουρέιρα: Εκρηκτική εμφάνιση στη σκηνή της ημέρας θετικής ενέργειας [pics, video]
Next: Συνάντηση της Βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου με τον Δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο

Επίκαιρα

Γρηγόρης Δημητριάδης: Η υποκρισία της βίας με αριστερό πρόσημο στην πολιτική
  • Slider2
  • Πολιτική

Η Σημαντική Συνέντευξη του Γρηγόρη Δημητριάδη στη Realnews: Αντιδράσεις και Σχόλια

10/05/2026
Η εξουσία δεν συγχωρεί: Ένα χρόνο μετά τον θρίαμβο, ο Στάρμερ αντιμέτωπος με την πραγματικότητα
  • Κόσμος

Ο Κιρ Στάρμερ Υπό Πίεση: Αναλύοντας τα Σενάρια Εσωκομματικής Ανατροπής και Διαδοχής

10/05/2026
Σκληρή ρητορική, περιορισμένες επιλογές: Το γεωπολιτικό αδιέξοδο Τραμπ απέναντι στο Ιράν
  • Κόσμος

Πακιστάν: Το Ιράν Απάντησε στην Πρόταση Ειρηνευτικών Συνομιλιών και η Απάντηση Διαβιβάστηκε στις ΗΠΑ

10/05/2026

Διαβάστε επίσης

  • Ηράκλειο: Σοκαριστική υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας – Δίωξη κατά 30χρονου που φέρεται να πέταξε τη σύζυγό του από το αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά τους
  • Ηράκλειο: Το παιδί της 28χρονης μίλησε για “συνθήκες τρόμου και πανικού” στο όχημα, συγκλονίζοντας την Αστυνομία
  • Η Σημαντική Συνέντευξη του Γρηγόρη Δημητριάδη στη Realnews: Αντιδράσεις και Σχόλια
  • Ηράκλειο: Προληπτικό Λουκέτο στο ΕΠΑΛ Μοιρών λόγω Κρούσματος Βακτηριακής Μηνιγγίτιδας – Αναλυτικές Οδηγίες
  • Συντάξεις: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης – Εξετάζονται αλλαγές στις κρατήσεις για τη ΔΕΘ
  • Ο Κιρ Στάρμερ Υπό Πίεση: Αναλύοντας τα Σενάρια Εσωκομματικής Ανατροπής και Διαδοχής
  • Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 0-1: “Κανονιέρηδες” θριάμβευσαν με ανατροπή και πλησίασαν στον τίτλο της Premier League!
  • Φωκίδα: Καταδύσεις σε αυτοκίνητα έξω από Δελφούς – Δύο συλλήψεις και λεία πάνω από 20.000 ευρώ
  • Τραγικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο: 28χρονη μητέρα τραυματίστηκε σοβαρά, συνελήφθη ο σύζυγος
  • Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ μέσω ΕΕΤΑΑ: Πότε Ανοίγει η Πλατφόρμα Αιτήσεων και Πότε τα Αποτελέσματα
  • Πακιστάν: Το Ιράν Απάντησε στην Πρόταση Ειρηνευτικών Συνομιλιών και η Απάντηση Διαβιβάστηκε στις ΗΠΑ
  • Εξαρθρώθηκε Σημαντικό Δίκτυο Διακίνησης Ναρκωτικών στη Σάμο: 13 Συλλήψεις, Μεγάλες Κατασχέσεις Κοκαΐνης, Κάνναβης και Χρημάτων (Εικόνες)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

πρωτοσέλιδα

contact-us-image

TWITTER

Tweets by AtticaOnline
Powered by Trylity
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.