Skip to content
16/05/2026
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
header2

Primary Menu header2

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΤΤΙΚΗ
    • ΑΘΗΝΑ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΓΟΡΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
    • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
    • Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • LIFE & STYLE
    • GOSSIP
    • ΥΓΕΙΑ
  • Slider2
  • Κόσμος

Ερντογάν: Νέες απειλές για άνοιγμα συνόρων , Κατηγορεί την Ευρώπη

08/09/2019
ert_252863_166785_type13262

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε το Σάββατο (7/9) την απειλή του ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ τόνισε ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από την Συρία.

«Υπάρχει μία νέα μεταναστευτική απειλή από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων» δήλωσε ο Ερντογάν, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει επαρκή οικονομική βοήθεια.

«Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας εκ νέου την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016.

«Η Τουρκία έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ η βοήθεια της Ένωσης είναι περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Θα πρέπει να ανησυχούμε εμείς για αυτό; Ας ανησυχήσουν εκείνοι αυτή τη φορά».

Έπειτα από τις αντίστοιχες απειλές στις οποίες είχε προβεί ο Τούρκος πρόεδρος την Πέμπτη, η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, η Νατάσα Μπερτρό, είχε υπενθυμίσει ότι η ΕΕ έχει ήδη παράσχει βοήθεια ύψους 5,6 δισεκ. ευρώ στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων και ότι τα εναπομείναντα 400 εκατ. (από τα συμφωνημένα 6 δισεκ. συνολικά) πρόκειται να δοθούν σύντομα, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ και η Τουρκία συνεχίζουν να δεσμεύονται από τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Στην ομιλία του χθες σε μια συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην πόλη Εσκισεχίρ, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αργότερα αυτόν τον μήνα για να συζητήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην βορειοανατολική Συρία, όπου η Άγκυρα σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.

Την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι οι κοινές χερσαίες περιπολίες τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία σχεδιάζεται να ξεκινήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου. Ένα κέντρο κοινών επιχειρήσεων που προβλέπεται από την τουρκοαμερικανική συμφωνία αυτή, προκειμένου να συντονίσει τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία.

Ο Ερντογάν απείλησε πριν από μια εβδομάδα να ξεκινήσει επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, αν η Τουρκία δεν αποκτήσει τον έλεγχο αυτής της «ζώνης ασφαλείας».

«Υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτού που ειπώθηκε και του τι γίνεται», είπε σήμερα. «Πρέπει να το λύσουμε αυτό».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε εκ νέου στο σχέδιο να μεταφέρει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες στην βόρεια Συρία, ένα σχέδιο που προϋποθέτει διεθνή στήριξη για την ανοικοδόμηση νέων κατοικιών. «Μπορούμε να αναλάβουμε την κατασκευή. Εσείς να μας δώσετε οικονομική στήριξη», είπε.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 570.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την επαρχία Ιντλίμπ, έπειτα από την έναρξη τον Απρίλιο ευρείας στρατιωτικής επίθεσης των συριακών και ρωσικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της επαρχίας από τους τζιχαντιστές.

Post navigation

Previous: Ελένη Φουρέιρα: Εκρηκτική εμφάνιση στη σκηνή της ημέρας θετικής ενέργειας [pics, video]
Next: Συνάντηση της Βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου με τον Δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο

Επίκαιρα

Αλέξης Τσίπρας: «Απαιτείται μια «ηθική επανάσταση» με πυξίδα τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη»
  • Slider2
  • Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Τον Μάρτη ήταν νωρίς…» – Το βίντεο-προαναγγελία για το νέο κόμμα

16/05/2026
Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Στρατηγικοί Άξονες για την Ελλάδα του 2030 και η Κεντρική Θέση της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ο Κατάλογος των Ομιλητών της Ημέρας
  • Slider2
  • Πολιτική

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Στρατηγικοί Άξονες για την Ελλάδα του 2030 και η Κεντρική Θέση της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ο Κατάλογος των Ομιλητών της Ημέρας

16/05/2026
Ελεύθεροι 7 οπαδοί μεγάλης ομάδας και μέλη εγκληματικών οργανώσεων που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών
  • Κόσμος

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο εμμένει στην απόφαση για τον εκλογικό χάρτη της Βιρτζίνια

16/05/2026

Διαβάστε επίσης

  • Αλέξης Τσίπρας: «Τον Μάρτη ήταν νωρίς…» – Το βίντεο-προαναγγελία για το νέο κόμμα
  • Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας με πιθανότητα βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές
  • Πού θα παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό του FA Cup: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Τσέλσι, μαζί με όλες τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις
  • Σοκ στον Πειραιά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο 24χρονης, ο σύντροφός της κατέθεσε: «Ήμουν στο μπάνιο»
  • Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Στρατηγικοί Άξονες για την Ελλάδα του 2030 και η Κεντρική Θέση της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ο Κατάλογος των Ομιλητών της Ημέρας
  • 61η Μπιενάλε Βενετίας: Έργα που Προκαλούν, Συγκινούν και Εμπνέουν
  • Τα Πρωτοσέλιδα των Οικονομικών Εφημερίδων: 16 Μαΐου 2026 enikonomia.gr
  • ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο εμμένει στην απόφαση για τον εκλογικό χάρτη της Βιρτζίνια
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη Ενισχύει την Αποτελεσματικότητα του Στρατιώτη στο Πεδίο της Μάχης: Νέες Εκπαιδεύσεις και Ελληνικές Καινοτομίες
  • Θεσσαλονίκη: 33χρονος προφυλακίστηκε για εμπρησμό στο σπίτι πρώην συντρόφου του με βάζα βενζίνης
  • Επιτυχημένη Επιχείρηση στην Αττική: Δύο Συλλήψεις για Διακίνηση Κοκαΐνης και MDMA
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Live η ομιλία του Πρωθυπουργού στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ – «Μαζί για την Ελλάδα του 2030»

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

πρωτοσέλιδα

contact-us-image

TWITTER

Tweets by AtticaOnline
Powered by Trylity
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.