19/06/2024

Εξάρχεια: Μια σύλληψη για το “κυλικείο” ναρκωτικών

Πριν από λίγες ημέρες η αστυνομία είχε εντοπίσει στην οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια μία βάση για την οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ λοιπόν, ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 46 ετών, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Έτσι συνελήφθη ο 46χρονος, και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση για λαθρεμπορία.

Τι βρέθηκε στα Εξάρχεια

Οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, εν προκειμένω της Δίωξης Ναρκωτικών, είχαν πληροφορίες εδώ και καιρό για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, αλλά και τους αλλοδαπούς που κατά καιρούς περνούσαν από εκεί, και προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών, με σκοπό βέβαια να τα διακινήσουν τόσο στα Εξάρχεια, όσο και στις πιάτσες του κέντρου των Αθηνών.

Έπειτα από τις παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης, όπου και διαπιστώθηκε πως το διαμέρισμα χρησιμοποιείται ως αποθήκη και “κυλικείο” διάθεσης ναρκωτικών, αποφασίσθηκε η εισβολή με την συνδρομή μονάδας τις ΕΚΑΜ αλλά και της ΟΠΚΕ, καθώς το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Οικονόμου, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων δηλαδή.

Έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος οι αστυνομικοί της Δίωξης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “24 συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους 685 γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας”.Εξάρχεια

Ωστόσο και παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας, δεν στάθηκε δυνατόν να συλληφθεί κάποιο άτομο, καθώς εκτιμάται από τους Αστυνομικούς πως η ναρκομαφία, περιμετρικά του κτηρίου είχε τοποθετήσει τσιλιαδόρους οι οποίοι είδαν τους Αστυνομικούς και ειδοποίησαν, ώστε κανείς να μην προσεγγίσει το σημείο.