16/06/2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών προϊόντων

Στην εξάρθρωση συμμορίας η οποία διέπραττε κλοπές σε αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές της Δυτικής Αττικής.
Η Αρχές, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με ΟΠΚΕ, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης στη σύλληψη εννέα Ελλήνων ηλικίας από 19 έως 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας 46χρονος Έλληνας για παράνομη οπλοκατοχή. Αναζητούνται επιπλέον τέσσερις συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες από το τέλος του έτους 2018, είχαν συστήσει συμμορία αποτελούμενη τουλάχιστον από δεκατρία (13) άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (απενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας των προϊόντων), διέπρατταν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε έρευνα που έγινε σε έξι οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τα χρηματικά ποσά των -1.100- ευρώ και των -35- δολαρίων Η.Π.Α, δύο κάρτες γραφικών, δύο tablet, έξι κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι και δύο γεμιστήρες.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 21 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 18 στην Αττική, μια στην Πάτρα και δύο στη Θεσσαλονίκη.