Τε. Δεκ 2nd, 2020

Ευαγγελισμός: Έντεκα κρούσματα σε γιατρούς και προσωπικό

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σύμφωνα με το Mega, εντοπίστηκαν έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού, όλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν πνευμονολόγο, τρεις εργαζόμενους στη μονάδα COVID και 7 ακόμα άτομα από το προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή, από το προσωπικό του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός λείπουν 98 άτομα. Πάντως, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου ανέφερε μιλώντας στο Mega οτι δεν θα κλείσει καμία κλινική του νοσοκομείου: «Όπως φαίνεται από την ιχνηλάτηση, συνήθως δεν κολλάει κανείς στο χώρο εργασίας, αλλά αλλού όπου δεν γίνεται πιστή τήρηση των μέτρων» συμπλήρωσε.

Δραματική εικόνα με 85.261 κρούσματα και 1.347 νεκρούς
Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένουν δραματικοί στη χώρα. Για δεύτερη μέρα, χθες, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000. Συγκεκριμένα από τις 3.227 ημερήσιες μολύνσεις, οι 774 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη η οποία παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση, ενώ η Αττική ακολουθεί με 646 περιστατικά.

Την ίδια ώρα, η διασπορά φαίνεται να έχει ξεφύγει και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, καθώς σε έξι από αυτές τα κρούσματα έφτασαν σε τριψήφια νούμερα. Ειδικότερα, 112 κρούσματα βρέθηκαν στη Δράμα, 109 στην Ημαθία, 155 στη Λάρισα, 107 στη Μαγνησία, 149 στην Πέλλα, 103 στην Πιερία και 156 κρούσματα στις Σέρρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει σκαρφαλώσει σε 85.261 και των νεκρών σε 1.347.

Ανησυχητική είναι η τεράστια διασπορά που παρατηρείται στη χώρα, αφού εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ακόμα επτά περιοχές σημειώνουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Αυτές είναι: Οι Σέρρες με 156 κρούσματα, η Λάρισα με 155, η Πέλλα με 149, η Δράμα με 112, η Ημαθία με 109, η Μαγνησία με 107 και η Πιερία με 103.

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα, σε επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, για να φιλοξενήσουν ασθενείς με κορονοϊό. Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπ. Υγείας, η προετοιμασία θα γίνει τις επόμενες 2-3 ημέρες και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα είναι έτοιμα να δεχθούν ασθενείς, πιθανότατα από τη Δευτέρα.

«Επιτάσσονται δυο ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα οποία και θα είναι υπό τη διοίκηση του ΕΣΥ. Η επίταξη έχει νομοθετηθεί, υπήρχε το σενάριο να συνδράμουν οι ιδιωτικές κλινικές, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε χρειαστεί γιατί το ΕΣΥ κάλυπτε τις ανάγκες», είπε ο ίδιος.