18/07/2024

Φονική συμπλοκή στις Θεσπιές: Επτά οι εμπλεκόμενοι, πέντε οι συλλήψεις, σεσημασμένος ο ένας

Επτά είναι τελικά τα άτομα που εμπλέκονται στη φονική συμπλοκή στις Θεσπιές Βοιωτίας, με απολογισμό δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.

Να θυμίσουμε ότι… όπλα και μαχαίρια βγήκαν μία διαφημιστική ταμπέλα εταιρείας security έξω από το 3ο Γυμνάσιο της περιοχής.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς συνέλαβαν και τους πέντε εν ζωή εμπλεκόμενους, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομεία των Αθηνών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε βάρος του ενός εμπλεκόμενου (σ.σ. 33χρονος μη τραυματίας) εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 14 μηνών για παράνομη κατοχή και οπλοφορία.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φυσίγγια και 2 κάλυκες κυνηγετικού όπλου, 2 κάλυκες 2 βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και θραύσμα βολίδας πυροβόλου όπλου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν. Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε εξέλιξη είναι και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Την ίδια ώρα, οι πολλοί αυτόπτες μάρτυρες της φονικής συμπλοκής παραμένουν σοκαρισμένοι. «Ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον γιο του άλλου. Στη συνέχεια, ο πατέρας του παιδιού που πυροβολήθηκε όρμησε, πήρε το όπλο και σκότωσε και το παιδί και τον πατέρα του, ενώ τραυμάτισε τον ανιψιό του», περιέγραψε ένας εξ’ αυτών στο Star Κεντρικής Λαμίας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους επτά εμπλεκομένους ήταν συγγενείς και πρώην συνεργάτες, ενώ οι τρεις από τους συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία.