20/07/2024

Φωτιά τώρα στην Κερατέα – Σπίτια στις φλόγες

Φωτιά τώρα στην Κερατέα έχει προκαλέσει νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική, με τις δυνάμεις της Υπηρεσίας να έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Πλάκας με τα πρώτα οικήματα να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Η Πυροσβεστική υπογραμμίζει πως για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κερατέα έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ο πλήρης αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

112 – Ζητούν εκκένωση συνολικά 5 περιοχών

Να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Παλαιοκαμάριζα, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα ζητά η Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα, με νέο μήνυμα που εστάλη από το «112» στις 13.46 μ.μ. ζητούν την εκκένωση ακόμη δύο περιοχών Μαρκάτι και Άγιος Γεώργιος Θωρικού με κατεύθυνση προς Λαύριο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαυρίου.

Θυμίζεται ότι νωρίτερα, στις 12:35, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στάλθηκε μήνυμα όπου αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα πρέπει να απομακρυνθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται.