20/07/2024

Φωτιές στους λόφους Φιλοπάππου και Κολωνού – «Δύο εστίες σε απόσταση 300 μέτρων σε 2 λεπτά»

Φωτιές εκδηλώθηκαν στον Λόφο Φιλοπάππου και στον Λόφο Κολωνού στην Αθήνα, με την επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής να είναι άμεση. 

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, «στον λόφο του Φιλοπάππου ξέσπασαν την Κυριακή, το βράδυ, δύο εστίες φωτιάς, με μεταξύ τους απόσταση 300 μέτρων, με διαφορά 1 – 2 λεπτών.

Και οι δύο εστίες εντοπίστηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο από δημοτικούς αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, στο πλαίσιο των 24ωρων περιπολιών που πραγματοποιούνται στους λόφους της πόλης».

Ακόμα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας κινητοποιήθηκε γρήγορα και συντονισμένα, με συνεχή συνεργασία του προσωπικού του Δήμου με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Δύο υδροφόρες έφτασαν ταχύτατα στο σημείο, ακολουθώντας τις οδηγίες της πυροσβεστικής, και ενήργησαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπεύθυνους της πυροσβεστικής, αν δεν είχαν κοπεί τα χόρτα από τη Διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Αθηναίων θα υπήρχε πολύ μεγάλη δυσκολία κατάσβεσης της πυρκαγιάς.