30/11/2023

Γ. Κουμουτσάκος: Ο μόνος στόχος του Ερντογάν είναι η Γαλάζια Πατρίδα

Για τις εκλογές στην Τουρκία και την πολιτική του Ερντογάν μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ για το Β1 Βορείου Τομέα Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως ακόμη και εάν έβγαινε κάποιο άλλο κόμμα, δεν θα άλλαζε κάτι στην Τουρκία καθώς υποστηρίζει τις αντιλήψεις του.

«Ο Ερντογάν μιλάει στο συναίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας των Τούρκων. Θέλω να πω για τα εξώφυλλά μεγάλων εφημερίδων τα οποία είναι επιθετικά απέναντί του. Ουσιαστικά, τον βοηθούν να κάνει επίκληση στο συναίσθημα. Το καθεστώς Ερντογάν έχει πολύ έντονα χαρακτηριστικά. Όποια κυβέρνηση και να αναλάμβανε θα είχε πολύ δύσκολο έργο γιατί η Τουρκία υποστηρίζει τις αντιλήψεις του Ερντογάν».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως υπάρχει μία μοιραία στιγμή στη μετάβαση της Τουρκίας στον μουσουλμανικό κόσμο και αυτό είναι η μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφιάς.

«Ήταν μία βαριά σημειολογική και γεωγραφική κίνηση. Ο Ερντογάν δεν θα εγκαταλείψει τη θεώρησή του για τη Μεγάλη Τουρκία. Έρχομαι να υπενθυμίζω πως τον Οκτώβριο θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την δημιουργία του κράτους της Τουρκίας. Θα πρέπει να περιμένουμε πώς θα χειριστεί αυτόν τον εορτασμό. Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε πως ο Ερντογάν μετριέται με την ιστορία και δεν θα επηρεαστεί από ξένους ηγέτες», είπε αρχικά.

«Δεν πιστεύω πως θα κάνει το βήμα να περάσει το κατώφλι της λογικής γιατί θα βάλει απέναντί του τη Δύση. Θέλει να πάει με ηρεμία ως την γιορτή των 100 χρόνων. Ακούει τους ηγέτες αλλά παίρνει μόνος του τις αποφάσεις. Η Γαλάζια Πατρίδα είναι μόνος στόχος του. Η Ελλάδα μπορεί να παρακολουθεί με ψυχραιμία τι γίνεται στην Τουρκία γιατί έχουμε δουλέψει καλά τα διπλωματικά μας ερείσματα», συμπλήρωσε.