30/09/2023

Γ. Πατούλης: Θα καθαριστεί και το τελευταίο ρέμα της Αττικής. Δεν θα νιώσει κανένας πολίτης απροστάτευτος

Με εντατικούς ρυθμούς, τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας εκτελούν  από το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθαρισμούς ρεμάτων, σε δήμους της Αττικής, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, .
Κατά  το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν καθαρισμοί σε τμήματα ρεμάτων εντός αστικού ιστού, στους δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού (ρ.  Πικροδάφνης) και Αμαρουσίου (ρ. Σαπφούς). Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίστηκαν στο αμαξοστάσιο του Δ. Αμαρουσίου και  στην οδό Μυκάλης του Δ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού.


Σε μήνυμα του ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι  έδωσε  εντολή να προχωρήσουν τα συνεργεία της περιφέρειας σε ενδελεχείς καθαρισμούς των ρεμάτων, σε όλο το λεκανοπέδιο,  “με συνέπεια στις προεκλογικές εξαγγελίες για τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών”. Ενημερώνει ότι οι  εργασίες   θα συνεχιστούν και τα Σαββατοκύριακα, “μέχρι να καθαριστεί και το τελευταίο ρέμα της Αττικής, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι δυνατό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων”.

«Συνεπείς με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες ότι θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, έδωσα εντολή να προχωρήσουν τα συνεργεία της Περιφέρειας σε ενδελεχείς καθαρισμούς των ρεμάτων, σε όλο το λεκανοπέδιο.
Οι εργασίες εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και θα συνεχιστούν ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, μέχρι να καθαριστεί και το τελευταίο ρέμα της Αττικής, έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο είναι δυνατό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να νιώσει κανένας πολίτης απροστάτευτος και προς αυτή την κατεύθυνση έγκαιρα και πιστοποιημένα, προχωράμε σε όσες παρεμβάσεις απαιτούνται».